ISU Neamț – Explozie la o casă din Roman, incendiu în Roznov și o mașină în flăcări


Incendiu în municipiul Roman

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Sâmbătă, 11.06 a.c., la ora 13:36, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că s-a produs o explozie la o locuinţă din municipiul Roman, strada Stelian Toma.

La locul indicat s-au deplasat 12 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman cu trei autospeciale de stins incendii şi o ambulanţă SMURD, constatând că incendiul cuprindea o porţiune din acoperişul unei case, bunurile din bucătăria acesteia, locuinţa vecină în totalitate şi o porţiune din gardul ce delimitează cele două gospodării.

Echipajul SMURD a acordat primul ajutor calificat proprietarului, în vârstă de 28 de ani, şi l-a transportat la spital. Exista riscul extinderii flăcărilor către alte două construcţii apropiate de zona incendiului, una aflată la mai puţin de doi metri de bucătăria afectată.

Pompierii au stins după două ore şi jumătate incendiul în limitele găsite.

Au ars: acoperişul unei case, pe o suprafaţă de aproximativ 20 mp., bunurile din interiorul bucătăriei, acoperişul celeilalte locuinţe, pe o suprafaţă de aproximativ 80 mp., bunurile din cele trei camere şi din pod şi o porţiune din gardul de lemn.

Cauza probabilă a incendiului: scăpări de gaze combustibile (care au explodat în momentul în care proprietarul a încercat să aprindă aragazul). La intervenţie au participat şi doi membri ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă.

Incendiu în oraşul Roznov

Duminică, 12.06 a.c., la ora 17.46, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu la o bucătărie de vară amplasată într-o gospodărie din oraşul Roznov. La locul indicat s-au deplasat nouă subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ cu o autospecială de stins incendii şi o ambulanţă SMURD şi membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al oraşului cu o autospecială. Forţele au stins în scurt timp incendiul, în urma căruia au ars bucătăria de vară, pe o suprafaţă de aproximativ 25 mp., mobilierul, materialele textile şi bunurile plastice din interior. Cauza probabilă a incendiului: focul deschis în spaţii închise (lumânare).

Incendiu în municipiul Roman

Luni, 13.06 a.c., la ora 10:12, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, de către o persoană aflată în trafic, că a izbucnit un incendiu la un autoturism aflat într-o parcare din municipiul Roman, strada Ştefan cel Mare. La locul indicat s-au deplasat şase subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman cu o autospecială de stins incendii, constatând că incendiul fusese localizat de persoana care a anunţat evenimentul, folosind un stingător. Pompierii au lichidat incendiul şi au verificat autoturismul parcat în faţa celui afectat. Au ars instalaţia de iluminat a autoturismului, elementele combustibile de pe aproximativ 30 % din suprafaţa bordului, s-au spart parbrizul şi geamul portierei din dreapta faţă. Cauza probabilă a incendiului: scurtcircuit electric produs la un comutator defect al instalaţiei de iluminat a maşinii.

PUBLICITATE