ISU Neamț: Cinci incendii stinse de pompieri în acest weekend, 26-28 ianuarie

Vineri, 26.01.2018, la ora 00:54, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență 112”, despre producerea unui incendiu la acoperişul unei locuinţe particulare în oraşul Tîrgu Neamţ, str. Decebal. La locul evenimentului s-au deplasat două echipaje de pompieri cu două autospeciale de stingere din cadrul Detașamentului de pompieri Tîrgu Neamţ.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În urma evenimentului a ars acoperişul locuinţei, realizat din astereală din lemn cu învelitoare din şindrilă şi azbociment, pe o suprafaţă de cca. 180 mp. şi s-a degradat zugrăveala planşeului locuinţei. Chiriaşa a suferit un atac de panică, fiind preluată de un echipaj medical SAJ şi transportată la spital, unde a refuzat internarea.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,coş de fum necurăţat”.

Duminică, 28.01.2018, la ora 00:19, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență 112”, despre producerea unui incendiu la o locuinţă particulară în comuna Girov, sat Boţeşti. La locul evenimentului s-au deplasat două echipaje de pompieri cu două autospeciale de stingere, un echipaj de paramedici cu o ambulanţă SMURD(EPA) din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamţ şi un voluntar din cadrul SVSU Girov.

În urma evenimentului a ars acoperişul locuinţei, realizat din astereală din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de cca. 140 mp. şi s-au degradat pereţii şi tavanul unei camere.

Pompierii au evacuat din locuinţă, pe timpul operaţiunilor de stingere, o butelie de aragaz şi au salvat bunurile aflate în camerele locuinţei şi în anexe.

Proprietara, în vârstă de 90 de ani, a suferit un atac de panică, fiind preluată de echipajul SMURD şi transportată la spital.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,Scurtcircuit electric la un aparat de conectare-pornire defect”.

Duminică, 28.01.2018, la ora 04:46, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență 112”, despre producerea unui incendiu la o locuinţă particulară în mun. Piatra Neamţ, str. Cicoarei. La locul evenimentului s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu trei autospeciale de stingere şi un echipaj de paramedici cu o ambulanţă SMURD(EPA) din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamţ.

În urma evenimentului a ars acoperişul locuinţei, realizat din astereală din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de cca. 50 mp., bârne din lemn şi grinzi pe o suprafaţă de cca. 20 ml., un mc scândură, textile şi sufitul din lemn pe o suprafaţă de cca. 20 mp.

Flăcările s-au propagat la acoperişul locuinţei învecinate, de pe str. Macului, unde au ars cca. 8 mp. astereală din lemn cu învelitoare din tablă şi s-au degradat pereţii locuinţei de la apa folosită pentru stingerea incendiului.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,coş de fum defect”.

Duminică, 28.01.2018, la ora 12:43, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență 112”, despre producerea unui incendiu la o locuinţă particulară în mun. Roman, str. Gloriei. La locul evenimentului s-au deplasat două echipaje de pompieri cu două autospeciale de stingere din cadrul Detașamentului de pompieri Roman şi doi voluntari din cadrul SVSU Roman.

În urma evenimentului au ars bunurile materiale aflate în bucătărie şi dormitorul locuinţei şi s-a degradat instalaţia electrică, instalaţia de alimentare cu gaze naturale a centralei termice, două ferestre şi pereţii a două camere alăturate.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,jar căzut din sisteme de încălzire”.

Duminică, 28.01.2018, la ora 15:51, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență 112”, despre producerea unui incendiu la un adăpost de animale în comuna Dămuc, satul Huisurez. La locul indicat de apelant s-au deplasat două echipaje de pompieri militari cu două autospeciale de stingere din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamţ. Forţele profesioniste au fost sprijinite în operaţiunile de stingere de trei voluntari din cadrul SVSU Dămuc.

În urma evenimentului au ars adăpostul de animale în proporţie de 70%, construit din grinzi şi bârne din lemn(cca. 50%) şi scândură(cca. 50%), 2 mc. lemne de foc şi 2 tone de fân.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,conductor, cablu electric defect”

PUBLICITATE