ISU Neamț: Cinci incendii dintre care 2 la autoturisme și o intervenție pentru o mașină înzăpezită

Misiuni de stingere incendii autoturisme

Duminică, 14.01.2018, la ora 11:02, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență 112”, despre producerea unui incendiu la un autoturism în comuna Pângăraţi, sat Pângărăcior. La locul indicat de apelant s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere și o ambulanţă SMURD, din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamţ.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În urma evenimentului au ars elementele combustibile din compartimentul motor, instalaţia electrică, bara faţă, farurile, parţial pneurile faţă, fiind afectat şi bordul. De asemenea, au fost deteriorate capota, parbrizul, aripile faţă și bordul autoturismului.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,scurtcircuit la un conductor electric defect”.

Seara trecută, la ora 21:35, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență 112”, despre producerea unui incendiu la un autoturism în municipiul Roman, str. Tudor Vladimirescu. La locul indicat de apelant s-a deplasat un echipaj de pompieri militari cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului de pompieri Roman.

În urma evenimentului au ars bancheta din spate şi elementele combustibile din interiorul autoturismului. Din cauza incendiului, autoturismul s-a degradat în proporţie de proporţie de 30%.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,folosirea intenţionată a sursei de aprindere”.

Misiuni de stingere incendii

Duminică, 14.01.2018, la ora 22:29, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență 112”, despre producerea unui incendiu la un coş de fum în localitatea Ion Creangă. La locul indicat de apelant s-a deplasat un echipaj de pompieri militari cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului de pompieri Roman şi un voluntar din cadrul SVSU Ion Creangă.

În urma evenimentului a ars funinginea din interiorul coşului de evacuare a fumului şi gazelor fierbinţi.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,coş de fum necurăţat”.

Duminică, 14.01.2018, la ora 22:49, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență 112”, despre producerea unui incendiu la o locuinţă particulară în comuna Valea Ursului, sat Giurgeni. La locul indicat de apelant s-au deplasat două echipaje de pompieri militari cu două autospeciale de stingere din cadrul Detașamentului de pompieri Roman şi doi voluntari din cadrul SVSU Valea Ursului.

În urma evenimentului a ars acoperişul locuinţei, realizat din astereală din lemn cu învelitoare din plăci de azbociment, pe o suprafaţă de cca. 15 mp.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,coş de fum neprotejat corespunzător faţă de materiale combustibile”.

În această dimineaţă, la ora 05:30, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență 112”, despre producerea unui incendiu la deşeurile combustibile dintre rosturile de la două scări de bloc în municipiul Roman, str. Aleea Revoluţiei. La locul indicat de apelant s-a deplasat un echipaj de pompieri militari cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului de pompieri Roman.

În urma evenimentului au ars aproximativ 50 kg deşeuri şi gunoi menajer aflat în rostul dintre două scări de bloc.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,fumatul”.

Misiune degajare autoturism înzăpezit

Sâmbătă, 13.01.2018, la ora 20:25, un echipaj de pompieri militari cu o autospecială complexă de intervenţie  din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ a executat o misiune de degajare a unui autoturism rămas înzăpezit pe Muntele Pietricica.

PUBLICITATE