ISU Neamț: 9 incendii și alte 3 intervenții, în perioada Crăciunului, pe raza județului

Misiuni de stingere incendii

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Vineri, 22.12.2017, la ora 22:21, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență 112”, despre producerea unui incendiu la o locuinţă particulară în localitatea Zăneşti. La locul indicat de apelant s-a deplasat un echipaj de pompieri militari cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamţ, în sprijin fiind solicitaţi pompierii voluntari de la oraşul Roznov cu o autospecială de stingere.

În urma evenimentului au ars cca. 6 mp. grindă din lemn.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,neprotejare termică corespunzătoare, a unui şemineu, faţă de materiale combustibile”.

Vineri, 22.12.2017, la ora 22:22, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență 112”, despre producerea unui incendiu la o locuinţă particulară în municipiul Roman, str. Martir Cloşca. La locul indicat de apelant s-au deplasat două echipaje de pompieri militari cu două autospeciale de stingere din cadrul Detașamentului de pompieri Roman.

În urma evenimentului au ars acoperişul unei magazii realizat din lemn cu învelitoare din plăci de azbociment pe o suprafaţă de cca. 15 mp., cca. 300kg lemne de foc şi un butoi de 300 l de vin.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,scurtcircuit electric la un conductor electric neizolat corespunzător”.

Sâmbătă, 23.12.2017, la ora 09:25, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență 112”, despre producerea unui incendiu la un depozit de furaje(fânărie) în comuna Ţibucani, sat Ţibucanii de Sus. La locul indicat de apelant s-a deplasat un echipaj de pompieri militari cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamţ, în sprijin fiind solicitaţi pompierii voluntari de la comuna Păstrăveni cu o autospecială de stingere.

În urma evenimentului au ars depozitul de furaje pe o suprafaţă de cca. 16 mp., construit din lemn cu învelitoare din azbociment şi cca. două tone de fân.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,jocul copiilor cu focul”.

Sâmbătă, 23.12.2017, la ora 19:37, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență 112”, despre producerea unui incendiu la o locuinţă particulară în comuna Boteşti, sat Nisiporeşti. La locul indicat de apelant s-au deplasat două echipaje de pompieri militari cu două autospeciale de stingere din cadrul Detașamentului de pompieri Roman, în sprijin fiind solicitaţi pompierii voluntari de la comuna Gherăeşti cu o autospecială de stingere şi mai mulţi voluntari din cadrul SVSU Boteşti.

În urma evenimentului au ars acoperişul locuinţei realizat din astereală din lemn cu învelitoare din plăci de azbociment pe o suprafaţă de cca. 80 mp., bunurile materiale aflate în cele două camere.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,scurtcircuit electric la un conductor electric cu defecţiuni”.

Sâmbătă, 23.12.2017, la ora 21:59, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență 112”, despre producerea unui incendiu la un tablou electric dintr-o locuinţă particulară în localitatea Petricani. La locul indicat de apelant s-a deplasat un echipaj de pompieri militari cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului de pompieri Tîrgu Neamţ.

În urma evenimentului a ars un conductor electric din interiorul tabloului electric.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,efect termic de la siguranţe fuzibile supradimensionate”.

Sâmbătă, 23.12.2017, la ora 22:16, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență 112”, despre producerea unui incendiu la o locuinţă particulară în localitatea Doljeşti. La locul indicat de apelant s-au deplasat două echipaje de pompieri militari cu două autospeciale de stingere şi un echipaj de paramedici cu o ambulanţă SMURD(EPA) din cadrul Detașamentului de pompieri Roman şi trei voluntari din cadrul SVSU Doljeşti.

În urma evenimentului au ars bunuri materiale aflate în bucătărie, planşeul din lemn al bucătărie şi parţial astereala acoperişului pe o suprafaţă de cca. 10 mp. A fost evacuată o butelie de aragaz, din bucătărie, care prezenta pericol de explozie. Proprietarul, în vârstă de 54 de ani, a suferit un atac de panică fiind transportat de echipajul SMURD la CPU Roman.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,scăpări de gaze combustibile”.

Luni, 25.12.2017, la ora 06:09, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență 112”, despre producerea unui incendiu la o locuinţă particulară în comuna Brusturi, sat Groşi. La locul indicat de apelant s-au deplasat două echipaje de pompieri militari cu două autospeciale de stingere şi un echipaj de paramedici cu o ambulanţă SMURD(EPA) din cadrul Detașamentului de pompieri Tîrgu Neamţ şi patru voluntari din cadrul SVSU Brusturi.

Datorită intervenţiei prompte şi rapide a pompierilor tîrgnemţeni a fost limitată propagarea flăcărilor la întreaga construcţie.

În urma evenimentului a ars acoperişul locuinţei, pe o suprafaţă de cca. 50 mp., realizat din lemn cu învelitoare din tablă.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,coş de fum necurăţat”.

Luni, 25.12.2017, la ora 06:38, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență 112”, despre producerea unui incendiu la o hală de producere a lemnului stratificat, aparţinând unui operator economic, în localitatea Poiana Teiului. La locul indicat de apelant s-au deplasat două echipaje de pompieri militari cu două autospeciale de stingere şi o motopompă, un echipaj de paramedici cu o ambulanţă SMURD(EPA) din cadrul Gărzii II Poiana Teiului. Intervenţia pentru localizarea şi lichidarea incendiului a durat aproximativ două ore.

În urma evenimentului au ars acoperişul halei în care se afla o presă pentru fabricarea lemnului stratificat, acoperişul unei anexe deschise din tablă cu astereală din lemn pe o suprafaţă de cca. 130 mp, un utilaj(încărcător frontal), cca. ½ mc resturi cherestea brad, pereţii din scândură ai halei şi presa căptuşită cu vată minerală.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,scurtcircuit electric la un cablu electric defect/neizolat corespunzător sau cu izolaţie deteriorată în urma unei acţiuni mecanice”.

Marţi, 26.12.2017, la ora 22:06, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență 112”, despre producerea unui incendiu la o autoutilitară parcată în faţa locuinţei în localitatea Tămăşeni. La locul indicat de apelant s-a deplasat un echipaje de pompieri militari cu o autospecială de stingere şi un echipaj de paramedici cu o ambulanţă SMURD(EPA) din cadrul Detaşamentului de pompieri Roman.

În urma evenimentului a ars autoutilitara în proporţie de 90%, degradându-se, din cauza temperaturii degajate de incendiu, contorul electric amplasat pe stâlpul din apropiere şi 5 ml policarbonat din compunerea gardului.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,scurtcircuit electric la alte aparate sau consumatori electrici cu defecţiuni”.

 

Misiune degajare persoană căzută în fosa locuinţei personale

Marţi, 26.12.2017, la ora 18:09, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112 despre faptul că un bărbat, în vârstă de 49 de ani, a căzut în fosa locuinţei sale în localitatea Săbăoani. La locul evenimentului s-au deplasat un ofiţer şi şapte subofiţeri cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi o autospecială de intervenţie şi comandă din cadrul Detașamentului de pompieri Roman. Forţele au fost sprijinite în acţiunile de intervenţie de doi voluntari din cadrul SVSU Săbăoani.

Forţele deplasate la locul evenimentului au acţionat pentru degajarea persoanei din fosă, în condiții dificile, fiind de reţinut următoarele aspecte:
– gura de vizitare a fosei era foarte îngustă (diametru de 40 cm);
– iluminare inexistentă în zonă(gura de vizitare a fosei era amplasată într-o magazie);
– adâncimea fosei nu se cunoştea, în interiorul acesteia fiind reziduuri şi apă, iar până la luciul apei fiind aproximativ 5 m;
– S-a acţionat pentru lărgirea gurii de vizitare folosind un rotopercutor.

Bărbatul a fost evacuat într-o stare avansată de hipotermie şi predat echipajului Serviciului de Ambulanţă Judeţean, prezent la locul evenimentului, care a transportat victima la Centrul de Primiri Urgenţe din municipiul Roman.

Misiune degajare cal căzut în fosă

Luni, 25.12.2017, la ora 13:14, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112 despre faptul că un cal a căzut într-o fosă în comuna Girov, sat Conţeşti. La locul evenimentului s-a deplasat un echipaj de pompieri militari cu o autospecială complexă de intervenţie(FRAP) din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamţ şi un voluntar de la SVSU Girov.

Forţele deplasate la locul evenimentului au intervenit pentru degajarea calului cu ajutorul hamurilor din dotarea autospecialei.

Misiune de deblocare ușă apartament

Luni, 25.12.2017, la ora 23:47, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112  despre faptul că un copil de 13 ani a rămas blocat în interiorul unui apartament situat în mun. Roman, str. Gloriei. La adresa indicată de apelant s-a deplasat un echipaj de pompieri salvatori cu o autospecială de stingere şi un echipaj de paramedici cu o ambulanţă SMURD(EPA) din cadrul Detașamentului de pompieri Roman. S-a intervenit imediat prin forţarea uşii de la intrarea în apartament, în interior fiind găsit minorul, fără alte probleme.

PUBLICITATE