Isteria despre „Ambulanţa neagră” a luat sfârșit. S-a aflat cui îi aparține mașina


Ambulanţa neagră sau ambulanta morţii, cum a fost numită pe Facebook, a băgat spaima în români. Scenariul nu este nou, având în vedere că această poveste rulează în societatea românească de mulți iar județul Neamț nu a fost ferit de astfel de subiecte (vezi articol – AICI).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

14519922_1407238156019956_4261592600086351836_nDacă înainte, zvonurile rămâneau la nivelul de zvonuri, fără niciun indiciu important, acum câteva zile au apărut poze și videoclipuri cu o „autospecială închisă la culoare” și care s-ar presupune că ar fi acea ambulanță care „fură copii”.

Panica generală s-a propagat pe reţeaua de socializare cu o viteză uimitoare. Zeci de mii de distribuiri și sute de mii de vizualizări au strâns postările cu „Ambulanța neagră” iar isteria a luat amploare în mai multe oraşe din țară, subiectul fiind discutat și de internauții din Neamț. Poveștile au un singur numitor comun: mașini – răpit – copii – trafic de organe, în rest îmbracă diferite forme, care mai de care mai înspăimântătoare.

Deși despre această legendă urbană, poliţiştii au explicat că nu a existat niciodată vreun caz de răpire a unui copil de pe stradă, de vreo ambulanţă misterioasă. „Acestea sunt mesaje false și nu fac altceva decât să creeze o stare de panică nejustificată”, faptul că emisiuni TV și unele canale media au reluat această psihoză, a contribuit la această isterie.

Și totuși, s-a aflat cine stă în spatele acestei „Ambulanțe negre”

Cel care a spus cui îi aparţine această ambulanţă „dubioasă” a fost chiar unul dintre şoferii ei, la o emisiune tv. De fapt, maşina care se presupune că ar fi destinată răpirii copiiilor  pentru furtul de organe aparţine Centrului Medical de Diagnosticare şi Tratament Ambulatoriu şi este destinată serviciului medical al celor aflaţi în nevoie. În sistemul lor sunt 2 maşini de culoare închisă. Această ambulanţă era la un pacient acasă în seara în care a fost filmată şi imaginile au fost postate pe Facebook..

„Când am auzit cele spuse despre Ambulanţă, am rămas înmărmurit. Eu sunt unul dintre şoferii de pe ambulanţă. Nu, nu aparţinem de 112. Au fost maşini pentru maşini speciale. Au fost pentru coloana premierului şi a preşedintelui. Ni s-a impus de la SPP să nu le inscripţionăm. Această ambulanţă aparţine Centrului Medical de Diagnosticare şi Tratament Ambulatoriu. Este cel mai mare centru medical ambulatoriu din România”, a declarat unul dintre şoferii de pe ambulanţa neagră care a creat isterie pe internet, potrivit spynews.ro.

D.M.B.
PUBLICITATE