ISJ Neamț: Mai multe clase a IX-a pentru anul şcolar 2018-2019. Vezi repartizarea pe fiecare liceu

Inspectoratul Scolar Judeţean Neamţ şi-a propus pentru anul şcolar 2018-2019 să realizeze un număr de 170 de clase a IX-a (zi), repartizate astfel:

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS
  • 53 de clase liceu teoretic
  • 65 de clase liceu tehnologic
  • 19 clase liceu vocaţional
  • 33 de clase învăţământ profesional (din care una în sistem dual)

Faţă de anul curent, proiectul prevede o creştere cu 5 clase din care 3 clase pentru liceu şi 2 clase la invăţământul profesional. Acest lucru are la bază o uşoară creştere a numărului de elevi ce urmează să absolve clasa a VIII-a şi pe creşterea solicitărilor absolvenţilor din seriile anterioare care doresc să unneze învăţământul profesional.

La stabilirea numărului de clase pe unităţi şcolare s-a avut în vedere numărul de elevi ce urmează a absolvi clasa a VIII-a din fiecare zonă a judeţului, opţiunile elevilor şi numărul de elevi care şi-au exprimat opţiunea de a urma clasa a IX-a în alte judeţe/ vor veni din alte judeţe.

Clasele pentru Invăţământul profesional au fost organizate numai la calificări solicitate de agenţii economici. Acestia au fost consultaţi atât prin CCI Neamţ cât şi de IŞJ, astfel încât să fie satisfăcute toate solicitările. Proiectul planului la invăţământul profesional, precurn şi clasele de învăţământ tehnologic şi postliceal, a fost avizat de CLDPS Neamţ.

Pentru învăţământul seral ne propunem să realizăm 2 clase a IX-a liceu, profil tehnologic şi 4 clase a IX-a liceu frecvenţă redusă, profil teoretic.

Vezi repartizarea claselor – AICI

PUBLICITATE