Ipocrizia la români! Episodul de azi: boicot la Neamț


Domnii politicieni din județul Neamț consideră că cetățenii acestui județ sunt extrem de interesați de bătăliile lor politice. Și ca să demonstreze cât de mult „iubesc” oamenii se apucă de făcut declarații ipocrite și comunicate fără noimă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

După ce astăzi, 28 iunie, PNL-iștii au boicotat atât alegerea noului Consiliu Local la Piatra Neamț cât și pe cea de la Consiliul Județean, s-au gândit să transmită un comunicat de presă în care să anunțe că reiterează dorința de dialog cu partidele de centru-dreapta (de parcă mai ține cineva cont de spectrul politic) și că dorința PNL este să unească proiectele pentru dezvoltarea județului Neamț. Ba chiar au ținut să le amintească liderilor PMP și ALDE că dacă se mai „pupă” cu PSD-ul, există riscul sa facă o greșeală pe care o vor regreta mai târziu. Putem înțelege că este legal să nu vă prezentați, tocmai pentru a rămâne timp de alte negocieri dar de ce nu ați făcut-o până acum?

Și dacă PNL-ul o „scaldă” în comunicate, social democrații nemțeni prin vocea președintelui PSD Neamț, Ionel Arsene, dar și a deputatului Liviu Harbuz, s-au apucat de făcut declarații ipocrite.

Ionel Arsene, supărat că n-a reușit nici azi să ajungă președinte de CJ pentru că nu s-au prezentat PNL-iștii a ținut să precizeze că județul Neamț se confruntă cu mari probleme și că Spitalul are probleme stringente. Păi nu PSD-ul deține în momentul de față majoritatea la CJ Neamț? Nu doamna Emilia Arcan este încă președinte? Ce vă reține să rezolvați problemele? Mai mult de atât, președintele PSD Neamț a trecut la etapa mai urâtă a politicii, ce în care le amintește domnilor de la PNL că jocul pe care-l fac ei a ajuns la limita penalului și că n-ar vrea să vadă oameni politici arestați pentru încercări de a corupe consilieri județeni și locali. Păi dacă știți ceva… ori e tăinuire ori complicitate!

Un alt personaj, care până acum se „pișa” pe primărie, a devenit brusc interesat de problemele politice ale municipiului Piatra Neamț. După ce l-am văzut toată campania electorală stând la un hotel din Piatra Neamț, de unde își dirija trotinetele (Segway), deputatul Liviu Harbuz, s-a gândit să revină în prim-plan (probabil dintr-un hotel din București) cu declarațiile care l-au caracterizat: „cățeii continuă să lingă cești prin cafenele”, „ciolanele pe care ei stau cu labele”, „cioclii de vorbe și fapte”, „chitici, bârjoveni”. Dacă trecem peste limbajul cu care ne-a obișnuit, îi transmitem domnului deputat Harbuz că, dacă la consiliul local va avea majoritate, așteptăm cu interes cardul cu excursii, troleul gratis, lifturi și alte promisiuni pe care le-a făcut în campanie. Dacă nu, aștept inițiativa consilierilor PSD pentru astfel de promisiuni sau chiar poate din postura de deputat va reuși să facă ceva pentru locuitorii din Piatra-Neamț.

PUBLICITATE