IPJ Neamț – trei persoane reținute pentru evaziune fiscală


Ofițerii din cadrul Serviciului de Investigarea  Criminalității Economice au reținut trei persoane pentru evaziune fiscală

În urma cercetărilor efectuate, în baza unei sesizări din oficiu a ofiţerilor din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, ieri, 05.10.2016 aceștia au reținut trei persoane  bănuite de săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

Bărbații cu vârste cuprinse între 22 și 35 de ani, toți din Hârlău, jud. Iași sunt cercetați pentru faptul că în perioada februarie 2014 – decembrie 2015, în calitate de administratori ai unor societăţi comerciale, ce au fost folosite în mecanismul evazionist, au ajutat o altă persoană juridică din județul Neamț, să-şi diminueze obligaţiile de plată faţă de bugetul de stat prin înregistrarea unor cheltuieli ce nu au la bază operaţiuni reale.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale şi tragerea la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate în comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.

Persoanele au fost reținute pentru 24 de ore, fiind introduse în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al IPJ Neamț.

Astăzi persoanele au fost prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, care a dispus față de acestea  măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. – se arată într-un comunicat al IPJ Neamț

D.M.B.
PUBLICITATE