IPJ Neamț: Sancțiuni aplicate administratorului unei firme care a depozitat ilegal material lemnos

În cazul transportului ilegal de material lemnos, constatat de polițiștii Secției de Poliție Rurală Urecheni în data de 12 noiembrie, echipele formate din ofițerii Biroul de Combatere Delicte Silvice – IPJ Neamț, împreună cu inginerii silvici au continuat verificările la societatea cu punctul de lucru în comuna Ţibucani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În urma activităților desfășurate, s-a constatat că societatea comercială a primit în depozit volumul de 8,40 m.c. cherestea răşinoase, care nu era însoţit la momentul recepţiei de aviz de însoţire secundar, aşa cum prevăd normele legale în vigoare, iar în urma controlului dispus s-a stabilit că între stocul scriptic şi cel faptic există o diferenţă de 4,86 m.c. cherestea răşinoase (materiale lemnoase ce nu se mai găseau în depozit).

În cauză, polițiștii au luat măsura sancţionării contravenționale a administratorului societății cu suma de 10000 lei şi au dispus, ca măsuri complementare, confiscarea fizică a volumului de 8,40 m.c. cherestea răşinoase şi confiscarea valorică a sumei de 2609,82 lei, reprezentând contravaloarea volumului de 4,86 m.c. cherestea răşinoase.

PUBLICITATE