IPJ Neamț – în perioada 12-18 decembrie au fost constatate 41 de infracțiuni și au fost reținute 25 permise


În cadrul acțiunii “ALCHOL-DRUGS”-TISPOL, au fost constatate 41 de infracțiuni și au fost reținute 25 permise de conducere

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În perioada 12-18 decembrie, a.c., lucrători din cadrul formațiunilor rutieră și ordine publică au acționat pe arterele rutiere din județul Neamț pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane ce se află sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor.

Pe parcursul desfășurării acțiunilor, au fost reținute 25 permise de conducere persoanelor care conduceau autovehicule în timp ce se aflau sub influența alcoolului și au fost constatate 41 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, din care 13 pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

Acțiune a fost coordonată de Organizația Polițiilor Rutiere Europene TISPOL, scopul acestei acţiuni fiind reprezentat de reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul consumului de alcool, conştientizarea participanţilor la trafic asupra pericolului la care se expun atunci când circulă sub influența băuturilor alcoolice, precum şi sancţionarea nerespectării acestei obligaţii prevăzute de legislaţia rutieră.

CONDUCEREA UNUI AUTOVEHICUL ŞI ALCOOLUL SUNT INCOMPATIBILE!
Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice! Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.
Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală!
Le mulţumim conducătorilor auto care adoptă o manieră preventivă de condus şi respectă regulile de circulaţie.
Poliţia Română este la datorie, iar orice încălcare a legii este sancţionată!

D.M.B.
Comunicat Poliția Neamț
PUBLICITATE