IPJ Neamț: Două proiecte educative, premiate de polițiști (FOTO)

La data de 11 iunie a.c., timp de două ore, prichindeii clasei a I-a C din cadrul Colegiul Tehnologic ”Spiru Haret” Piatra Neamț, au stat cu sufletul la gură în așteptarea câștigătorilor concursului educativ – preventiv ”Strada nu e un loc de joacă!”. Acest concurs a fost organizat în cadrul ediției din acest an a Proiectului ”Școala Altfel. Să știi mai multe, să fii mai bun.”

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Tot cu această ocazie a fost finalizat și Proiectul național ”Școala Siguranței Tedi”, realizat în baza protocolului de colaborare încheiat între I.G.P.R. și o societate comercială, proiect desfășurat la nivel național în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării Științifice.

Activitățile derulate în cele două proiectele au avut scop informarea copiilor privind potențialele pericole și furnizarea de soluții prin metode educative specifice vârstei lor.

Temele abordate de oamenii legii au fost prevenirea victimizării minorilor în cazul: infracțiunilor de furt, tâlhărie, violență, prevenirea victimizării minorilor în situațiile când: sunt lăsați singuri la domiciliu, la joacă, când sunt abordați de persoane necunoscute, când se pierd/rătăcesc de părinți/rude, siguranța rutieră-prevenirea victimizării minorilor în drumul spre școală, la școală și  în perioada vacanței de vară care se apropie, precum și utilizarea în mod corespunzător a numărului unic de urgență 112 și promovarea numărului unic european 116000, utilizat în cazul disparițiilor de minori.

Au fost prezentate filme educative și spoturi audio-video pe tematica menționată având loc dezbateri interactive pentru fixarea cunoștințelor dobândite și pentru  îmbunătăţirea condiţiilor de siguranţă a elevilor din clasele a I-a.

Activitățile derulate astăzi, au finalizat cele două proiecte şi s-au concluzionat în  recapitularea tuturor noțiunilor dobândite de către elevi pe parcursul sesiunilor de informare, punându-se cu precădere accent pe recomandări antivictimale specifice perioadei vacanței de vară și totodată  premierea celor care au participat la concursul de desene intitulat ”Strada nu este un loc de joacă!”.

Finaliștii de pe podium au fost aleși de elevii clasei, care au votat cele mai reprezentative lucrări, fiecare exprimându-și părerea pe un bilet secret.

Locurile I, II și III au fost premiate cu medalii iar fiecare concurent a primit câte o ,,Diplomă pentru implicare deosebită în derularea activităților organizate în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție al județului Neamț”.

PUBLICITATE