IPJ Neamț: Activități de informare ce au vizat copii / adolescenții aflați în vacanță

În luna august polițiștii de prevenire au continuat activitățile de informare ce au vizat copii/ adolescenții aflați în vacanță, în cluburile de vară și în taberele școlare. – notează un comunicat IPJ Neamț

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În luna august  2018, ofițerii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalității împreună cu polițiștii din cadrul structurilor operative au continuat activitățile de prevenire și informare demarate la începutul lunii iulie a.c. în cluburile de vacanță, taberele școlareșicentrele de agrement în rândul copiilor și adolescenților. Scopul campaniei este creşterea gradului de informare și constientizare al copiilor / tinerilor sau a altor categorii vulnerabile în vederea reducerii riscului de victimizare şi de implicare în activităţi infracţionale.

Până la această dată, polițiștii au desfășuratun număr de 10 activități de conștientizare și informare în cadrul Clubului de Vacanță organizat de Biblioteca Județeană ”G.T.Kirileanu” Piatra Neamț, activități desfășurate atât în cadrul Bibliotecii Centrale cât și în cadrul punctului de lectură situat în cartierul Speranța

De asemenea, în colaborare cu polițiștii de ordine publică din cadrul Secției de Poliție Rurală Târgu Neamț și polițiști rutieri din cadrul Serviciului Rutier Neamț au fost derulate multiple activități de informare în Centrele de Agrement ”Oglinzi” din Tg.Neamț și ”Cozla” din Piatra Neamț precum și în cadrul taberei „Aripi de Înger” organizată de Fundația Solidaritate Socială –  filiala Săvinești și din cadrul taberei  „Valorile care unesc un neam” organizată pe raza comunei Vânători Neamț de departamentul de tineret al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

În cadrul activităților desfășurate copii prezenți au primit informații de specialitate atât în ceea ce privește prevenirea victimizării lor în diferite situații:

când sunt lăsați singuri acasă, la joacă, când sunt abordați de persoane necunoscute, când se rătăcesc de părinți,în cazul accidentelor rutiere, atunci când navighează în mediul on-line, pentru prevenirea furturilor din bagaje și buzunare, dar și pentru prevenirea implicării acestora în comiterea de fapte antisociale.

Activitățile s-au centrat pe discuții cu copiii și tinerii prezenți în cluburi de vară și tabere școlare, vizionarea de filme și desfășurarea de jocuri și concursuri cu tematică specifică. La sfârșitul activităților rezultatele obținute în urma concursurilor au fost răsplătite cu  flyere, orare școlare, insigne ”Polițist junior” ,”Permise de Pieton isteț” și legitimații de “Polițist pentru o zi”.

O altă activitate specifică acestei perioade a fost desfășurată împreună cu ofițerul coordonator pe linie de proximitate din cadrul Serviciului de Ordine Publică în zona mănăstirilor Tg. Neamț( M-rea Neamț, M-rea Văratec, M-rea Agapia) ce a vizat informare turiștilor pentru prevenirea victimizării lor în cazul furturilor din buzunare, poșete-genți, bagaje și pentru conștientizarea riscurilor la care se expun prin nerespectarea minimelor măsuri de siguranță. Au fost purtate discuții și distribuite  materiale cu sfaturi și recomandări utile.

Fotografii puteți găsi în documentul atașat – AICI

PUBLICITATE