IPJ Neamț: 97 permise reținute și peste 200 de amenzi în weekend

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Neamț au acționat în acest weekend pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză pe drumurile publice.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Conform IPJ Neamț, în perioada 25-26.08.2018 a.c., polițiștii Serviciului de Poliție Rutieră din cadrul I.PJ. Neamţ au acționat pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă regimul legal de viteză  sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

Scopul acestei acţiuni a fost reprezentat de reducerea numărului accidentelor  rutiere și a consecințelor acestora, determinate de nerespectarea regimului legal de viteză de către conducătorii auto.

În cadrul acțiunii au fost reținute 97 permise de conducere, din care 79 pentru viteză, 8 pentru depășire neregulamentară, 4 pentru alcool, 3 pentru neacordare de prioritate şi 3 pentru alte abateri, fiind aplicate 229 de sancţiuni contravenţionale conform O.U.G. 195/2002 R.

De asemenea, în urma acţiunii au fost constatate 7 infracţiuni la regimul rutier, dintre care 2 pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului,  3 pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi 2 pentru alte infracţiuni săvârşite la regimul rutier.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, în vederea prevenirii accidentelor de circulaţie pe principalele artere ale judeţului Neamţ.

PUBLICITATE