IPJ Neamț: 26 de permise reținute și 623 de sancţiuni în minivacanța de 1 decembrie

În zile minivacanței de 1 decembrie, Poliţia Română a fost la datorie, astfel încât nu au fost înregistrate evenimente cu impact asupra siguranţei publice. Atât infracțiunile comise cu violență cât și accidentele rutiere înregistrează, în acest început de minivacanță, cele mai mici valori comparativ cu aceeași perioadă a ultimilor 2 ani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Pentru siguranţa nemțenilor, în minivacanța de 1 decembrie, peste 600 de poliţişti din cadrul IPJ Neamț au acţionat în tot județul, în locurile unde au avut loc manifestări publice, în zonele cu aflux mare de public, precum şi pe principalele drumuri naţionale, pentru evitarea evenimentelor nedorite, fluidizarea traficului şi pentru diminuarea riscului rutier.

Începând din data de 30 noiembrie 2017, până în această dimineață, poliţiştii nemțeni au intervenit la 195 de evenimente sesizate prin Apelul Unic de Urgență 112 și au prins în flagrant delict 9 persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni. Polițiștii au constatat 84 de infracțiuni, iar față de 4 persoane au fost luate măsuri preventive, în această perioadă.

Pentru abaterile de la normele contravenţionale, poliţiştii au aplicat 623 de sancţiuni, cele mai multe fiind la regimul rutier și pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991 Rep

Pentru neregulile constatate în trafic poliţiştii au reținut 26 de permise de conducere, 9 pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 8 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, cu o îmbibaţie mai mică decât cea de la care fapta este considerată infracţiune, iar 7 certificate de înmatriculare au fost retrase, dintre care 3 pentru lipsă anvelope de iarnă.

PUBLICITATE