IPJ Neamț: 24 de nemțeni au promovat examenul de admitere la şcolile de poliţie

Pe parcursul unui an, 1.150 de tineri, care au promovat examenul de admitere la şcolile de poliţie vor fi pregătiţi, instruiți și formați să îndeplinească misiunile Poliţiei Române de asigurare a ordinii şi liniștii cetăţenilor. Din totalul tinerilor admiși, 24 sunt din județul Neamț, iar 21 dintre acești vor urma cursurile Şcolii de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina, 3 fiind cursanții Şcolii de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina, Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca, dar şi Centrul de Formare şi Perfecţionare a Poliţiştilor „Nicolae Golescu” Slatina şi-au deschis porţile pentru 1.150 de elevi din anul I, care vor îmbrăţişa meseria de poliţist. De ieri, au început cursurile la şcolile de poliţie 876 de băieţi şi 274 de fete.

De-a lungul deceniilor de existenţă, şcoala din Câmpina a pregătit şi a format peste 70 de promoţii de poliţişti. Începând cu anul 2000, aici se pregătesc şi agenţi de poliţie femei.

Înființată în anul 2004, Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” din Cluj-Napoca a pregătit în spirit european, în specializarea ordine publică, mii de tineri.

La sfârşitul lunii august a acestui an, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, cu sprijinul Ministerului Educației Naționale, a fost luată decizia de reducere a perioadei de școlarizare în școlile de agenți și subofițeri, de la 2 ani la 1 an. Astfel, promoția 2016-2018 va finaliza cursurile în luna decembrie a acestui an, urmând să fie încadrată de la începutul anului viitor.

Următorul examen de admitere pentru școlile de agenți va fi organizat în luna ianuarie 2018.

Le dorim succes în primii pași spre cariera de polițist! – este mesaju IPJ Neamț

PUBLICITATE