IPJ Neamț: 2 morți și 8 răniți în urma celor 3 accident ce au avut loc sâmbătă

În acest weekend, politistii au intervenit pentru solutionarea unor accidente rutiere produse pe DN 15D (intersecția de la Girov), DN15B (în afara localitatii Vânători-Neamț) si strada Petru Movila din Piatra Neamt, in urma carora a rezultat decesul a doua persoane.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Astfel, în jurul orei 13:30, in afara localitatii Vanatori Neamt, a avut loc un accident grav in urma caruia a rezultat decesul unei persoane si ranirea altor trei.
Din cercetarile desfasurate la fata locului, politistii au stabilit ca in timp ce un barbat de 53 de ani, din Vanatori Neamt conducea un autoturism pe DN 15 B, directia de mers Targu-Neamț – Pipirig a patruns pe contrasens intrând in coliziune cu un autoturism condus de un barbat de 33 ani, din Bacau.
In urma impactului a rezultat decesul barbatului de 53 de ani, ranirea grava a tanarului de 33 de ani si a pasagerilor aflati in autoturismul acestuia, un barbat de 60 de ani si o femeie de 57 de ani, din Bacau.
Din primele verificari, politistii au stabilit ca barbatul de 53 de ani, in momentul impactului, nu purta centura de siguranta.

În jurul orei 11:30, politistii rutieri au intervenit la un accident grav produs pe strada Petru Movila din Piatra-Neamt, in urma caruia a rezultat decesul unei persoane si ranirea altor trei.
Din primele cercetari se pare ca, in timp ce o femeie de 37 de ani, din Piatra Neamt conducea un autoturism pe strada Petru Movila, avand directia de deplasare Bicaz-Bacau, a pierdut controlul asupra directiei de mers si a intrat pe contrasens in coliziune cu un autoturism condus de catre un barbat de 45 ani, din Piatra Neamt.
In urma evenimentului a rezultat decesul conducatoarei auto, ranirea barbatului de 45 ani si a pasagerilor aflati in autoturismul acestuia, o femeie de 40 ani si un minor de 5 ani. Conducatorul auto a fost testat alcoolscopic, iar rezultatul a fost negativ.

Un alt accident rutier, cu două victime, a avut loc in jurul orei 11:00, la intersectia strazilor DJ 156A cu DN 15D (Căciulești – Girov).
Din primele cercetari efectuate la fata locului, s-a stabilit ca in timp ce un femeie de 26 de ani, din Targu Neamt conducea un autoturism pe DJ 156A, avand directia de deplasare Roznov-Girov, ajunsa in intersectia cu DN 15D, nu ar fi acordat prioritate de trecere autoturismului care circula dinspre Roman spre Piatra Neamt, cu care a intrat in coliziune.
In urma impactului a rezultat ranirea conducatorului celui de-al doilea autoturism, un barbat de 74 de ani si a pasagerei o femei de 49 de ani, ambii din Piatra Neamt.
Conducatorii auto a fost testati alcoolscopic, iar rezultatele au fost negative.

Pe fondul acestor evenimente grave, conducerea IPJ Neamt a dispus organizarea de actiuni astazi si saptamana viitoare, pentru vizibilitatea efectivelor in trafic si combaterea victimizarii persoanelor prin accidente de circulatie. Politistii rutieri si cei din cadrul structurii de ordine publica vor fi prezenti pe principalele drumuri cu risc accidentogen din judet, pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accident rutiere, respectiv traversarile neregulamentare ale pietonilor, abaterile biciclistilor si viteza neadaptata sau excesiva.

Recomandari preventive pentru o siguranță în trafic:
Poliţiştii recomandă conducătorilor de vehicule să circule cu viteză adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, să evite depăşirile riscante, în special când se circulă în coloană. Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos. Nu efectuaţi depăşiri riscante! De asemenea evitati orice preocupare in timpul mersului, nu lasati telefoul mobil, aparatul de radio, sau alt factor sa va distraga atentia de la drum! Acordati intotdeauna atentie condusului si masinii voastre! Nu porniți la drum fără să verificați starea traseului pe care urmează să îl parcurgeți, echipați-vă autovehiculul pentru circulaţia în condiţii de iarnă şi respectați semnificaţia indicatoarelor şi îndrumările agenţilor de circulaţie. Toţi ocupanţii autovehiculelor trebuie să utilizeze centura de siguranţă! Nu uitati, aceasta va poate salva viata!

sursa: Facebook
PUBLICITATE