Ionel Arsene și Emilia Arcan în mijlocul inundațiilor din Neamț


IMG-20160603-WA0004După o mobilizare exemplară a autorităților și o muncă titanică, timp de o zi și o noapte, cei peste o mie de localnici din Dămuc rămași izolați au reluat legătura cu restul lumii, întrucât drumul județean care străbate comuna, rupt de șuvoaie în cursul zilei de ieri, a fost cât de cât reparat. Azi, la prânz, președintele Consiliului Județean Neamț, Emilia Arcan, a revenit în zona Dămuc, unde a fost și cu o seară înainte, spre a vedea ce mai poate fi făcut pentru ca populația să sufere cât mai puțin din cauza torenților care s-au năpustit către comună.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„Mă bucur nespus că s-a reluat circulația pe DJ 127 A, chiar și așa, pe un singur fir, în condiții destul de grele, dar măcar nu avem oameni izolați la Dămuc.  S-a muncit IMG-20160603-WA0003foarte mult pentru a se ajunge în acest stadiu, după ce, ieri, pe toată lățimea drumului se formase un crater imens. Acesta a fost însă umplut cu piatră din carieră și trunchiuri de copaci pe margine, pentru a nu-și mai mări suprafața. Au stat aici permanent primarul Covasan, consilieri locali, au venit cei doi directori de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Neamț – Ion Păvăleanu și Stelian Mihăilă, conducerea Direcției Tehnice din Consiliul Județean, de la ISU, consilierii județeni Radu Tudorel, Neculai Pușcașu și Gabriel Pavăl, s-a dat dovadă de maximă responsabilitate și, de comun acord, am ajuns la o soluție care, iată, a fost IMG-20160603-WA0000pusă în practică și se poate trece dintr-o parte în alta. Urmează constituirea unei echipe care va evalua pagubele din toată comuna, iar Prefectura va iniția un proiect de hotărâre de guvern, pentru acordarea unor ajutoare financiare care să fie utilizate pentru acoperirea pagubelor. În paralel, vom face și noi demersuri pentru a obține un ajutor de la fondul de rezervă al Guvernului, cu care să reușim să reparăm drumul, pentru că este de interes județean. Mă bucur că nivelul Bistriței a mai scăzut, chiar dacă nu foarte mult, dar e semn că pericolul inundațiilor se mai reduce. În zilele viitoare vom ști care este situația exactă din tot județul, pentru că mai sunt și alte comune afectate“, a declarat Emilia Arcan, președintele Consiliului Județean Neamț.

13346941_810727639027928_3496038459992062623_nAseară, în zonă se intervenea cu utilaje și pentru acoperirea gropilor apărute din loc în loc în asfaltul de pe drumul județean, pe o lungime de câțiva kilometri.

Pentru a vedea cum arată Valea Muntelui după atâtea ploi, în zonă au ajuns și deputații Ionel Arsene și Ioan Munteanu.

Astazi am fost in comunele Damuc, Bicaz Chei, Tarcau, Piatra Soimului si Borlesti, afectate de inundatiile din ultimele zile. Consider ca in asemenea momente este bine sa lasam la o parte batalia politica si campania electorala pentru a incerca sa ii sprijinim cum putem pe cei afectati de furia naturii. Impreuna cu colegii mei suntem alaturi de persoanele afectate de inundatii si vom incerca sa ii ajutam sa treaca peste aceasta perioada grea.- a declarat Ionel Arsene

PUBLICITATE