Ionel Arsene: Până la Paști, strada Izvoare va fi asfaltată

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Executantul lucrării de modernizare a străzii Izvoare, din cadrul proiectului de realizare a Axei Strategice 3 Piatra-Neamț – Bacău, are termen ca până la Paști să toarne asfaltul pe această rută extrem de criticată în ultimii ani de către participanții la trafic, din cauza stării deplorabile în care a ajuns.

Termenul a fost stabilit de către Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Vineri, 25 februarie, am revenit pe șantierul de pe strada Izvoare, pentru a vedea cum evoluează lucrările de modernizare a acestei rute, cuprinsă în amplul proiect Axa Strategică 3, care va lega municipiul reședință de județ de limita cu Bacăul. Vreau ca până la Sărbătorile Pascale, pe acest drum să se circule pe asfalt.

Strada aparține drumului județean DJ 157 și în prezent se lucrează la executarea lucrărilor de betonare a rigolelor carosabile, între km 46+600 și 47+ 780.

Înainte de intrarea în sezonul rece actual s-a amenajat fundația. S-au efectuat săpături, s-a făcut o completare cu strat de balast de 35 de cm și s-au realizat podețe transversale.

De acum urmează așternerea stratului de balast stabilizat, în grosime de 20 de cm, apoi stratul de binder și cel de uzură„, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Pe aceasta stradă se vor realiza un pod nou din grinzi prefabricate, cu o lungime de 10 metri, la km 16+680, și un trotuar, pe partea dreaptă a proiectului, pe o lungime de 1.700 metri liniari.

Profitând de temperaturile pozitive din această perioadă, se lucrează susținut la implementarea proiectului.

„Sper ca și în perioada următoare condițiile meteorologice să permită continuarea investiției, pentru că țin neapărat să fie asfalt pe strada Izvoare, până la Paști„, a mai pus președintele Ionel Arsene.

Proiectul „Axa rutieră strategică 3: Neamț – Bacău – Reabilitare și modernizare axa de transport Piatra-Neamț – Mărgineni – Făurei – Horia – Ion Creangă – Icușești – limită județul Bacău“ are o valoare de 165,7 milioane de lei, din care 151,54 milioane de lei sunt fonduri europene.

PUBLICITATE