Ionel Arsene a semnat contractul pentru achiziţionarea a 21 de autobuze electrice

Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a semnat contractul de furnizare autobuze electrice și stații de încărcare cu reprezentanții S.C. BMC TRUCK&BUS S.A., în cadrul proiectului „Achiziţie mijloace de transport public – autobuze electrice 10 m deal, Iași, CJ Neamț, Tg. Mureș“, finanţat din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

Procedura de achiziție a fost derulată de către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Pentru județul Neamț vor fi achiziţionate 21 autobuze electrice cu lungimea de 10 metri, însoţite de 7 staţii de încărcare rapidă şi 21 staţii de încărcare lentă. Valoarea contractului de furnizare este de 49.230.291,67 lei cu T.V.A.

„După nenumărate proiecte prin care modernizăm infrastructura rutieră județeană, astăzi am semnat un contract prin care modernizăm transportul ecologic.

În momentul de față este în implementare încă un proiect al Consiliului Județean, prin care vizăm tot reabilitarea și modernizarea transportului ecologic la nivelul municipiului reședință de județ și în comunele învecinate.

Prin contractul semnat astăzi, vor fi achiziționate 21 de autobuze electrice care vor circula pe raza municipiului Piatra Neamț, conform Programului de transport public din oraș. Autobuzele vor fi de tip nearticulat, cu podea integral coborâtă, asigurând astfel facilități pentru accesul nelimitat al persoanelor cu mobilitate redusă.

Cele 21 de autobuze vor fi livrate etapizat, până la sfârșitul anului 2023. Consiliul Județean Neamț este partener în cadrul proiectului, alături de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în calitate de lider de parteneriat“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Din parteneriatul menționat mai sus fac parte municipiul Iași, municipiul Târgu Mureș și municipiul Tulcea.

“În acelasi timp, Consiliul Județean derulează un alt proiect, tot cu finanțare europeană, în valoare de peste 70 de milioane de lei, tot pentru transportul ecologic în municipiul reședință de județ și în comunele învecinate.

Astfel, vom achiziționa încă 20 de autobuze electrice și vom moderniza garajul SC Troleibuzul SA, conform standardelor europene”, a mai declarat Ionel ARSENE, președintele Consiliului Județean Neamț.

Proiectul, în ansamblu, contribuie la scăderea emisiilor de gaze cu efect de seră și la creșterea numărului de pasageri ce utilizează mijloacele de transport public urban.

PUBLICITATE