Iohannis și Orban inaugurează proiectele începute de PSD

Presedintele Klaus Iohannis si premierul Ludovic Orban au participat, astăzi, la deschiderea tronsonului de Autostrada A7 – varianta ocolitoare Bacau.

Este vorba despre primul tronson de autostradă din regiunea Moldovei care va fi deschis circulației, adică 16 kilometri la profil de autostradă, din cei 31 de kilometri din centura Bacăului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Restul tronsoanelor, însă, de la Ploiești la Buzău-Focșani-Bacău și Bacău-Pașcani sunt deocamdată în faza de proiectare.

La evenimentul de inaugurare a fost prezent și președintele Iohannis, care a arătat că nu știe numărul exact de kilometri de autostradă care au fost inaugurați astăzi, și anume 16 kilometri.

Această bucată de autostradă, cred că sunt 17 km, este primul tronson din Moldova care vine să arate determinarea noastră, a mea cu siguranţă, dar şi a Guvernului liberal de a dezvolta semnificativ infrastructura în Moldova”, a spus Iohannis.

Șoseaua de centură a Bacăului este un proiect de infrastructură demarat în timpul guvernării PSD.

Contractul a fost semnat în 22 decembrie 2018, lucrările începând în martie 2019. La doar șase luni de la începerea lucrărilor, constructorul turna primii kilometri de asfalt.

Fostul ministru al transporturilor, deputatul PSD Neamț Răzvan Cuc, declara la acea vreme că este foarte bucuros că executantul lucrării a înțeles ceea ce își doresc toți românii:

Vrem lucrări de calitate și cu termene contractuale respectate. Ajuns aici, în ciuda tuturor scepticilor și mincinoșilor, constructorul a început să toarne asfalt. Reamintesc tuturor că în 15 martie am ajuns pe acest șantier unde s-au început efectiv lucrările.

Toți aceia care vor să omoare și ultimele firme românești de construcții și care au început să vorbescă, fără rost, ba că antreprenorul nu lucrează, ba că s-a mobilizat doar pentru vizita mea, ba că utilajele nu sunt pe șantier, nu au avut dreptate și constructorul ne-a arătat contrariul.

În termen de 6 luni a reușit să toarne primii kilometri de asfalt.Nu pot decât să îl felicit și să-l dau exemplu de “bune-practici”. Primii kilometri din Autostrada Moldovei au fost așternuți. Ne ținem de cuvânt și moldovenii nu sunt uitați.

PUBLICITATE