Iohannis: Se redeschid școlile din 8 februarie. Care va fi scenariul (VIDEO)

Președintele Klaus Iohannis a declarat, în această seară, după întâlnirea cu premierul Florin Cîțu și miniștrii Educației și Sănătății că din semestrul doi (8 februarie), majoritatea școlilor se vor redeschide, în condițiile în care pandemia evoluează aproximativ la fel ca în ultimele săptămâni.

Potrivit președintelui, în 2 februarie, înainte de începerea școlii, se va face o reevaluare a situației pandemice și decizia finală va fi luată în 2 februarie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Am ajuns în unanimitate la o concluzie extrem de importantă. Din semestrul doi, după vacanța de o săptămână de la începutul lui februarie, deci din 8 februarie, majoritatea școlilor se vor redeschide.

Asta, evident, în condițiile în care pandemia evoluează aproximativ la fel ca în ultimele săptămâni.

Se revine, practic, la sistemul descentralizat care ține cont de evoluția pandemiei din fiecare localitate.

Astfel, în localitățile care se încadrează în scenariul verde, toate școlile se redeschid fizic.

În localitățile care se încadrează în scenariul galben, merg în continuare copiii de grădiniță, cei din ciclul primar (I-IV) și cei din anii terminali (VIII și XII)

Acolo unde este scenariul ROȘU, merg copiii de grădiniță și cei din ciclul primar.

Când se ajunge peste rata de infectare mai mare de 6 localitatea se carantinează și toată lumea stă acasă, școlile se închid, se merge în online.

Având în vedere că fiecare are specificul ei, decizia va fi luată la nivelul fiecărei universități, având în vedere autonomia universitară, dar sunt liberi să se alinieze la scenariul din preuniversitar.

Toate aceste lucruri devin realitate dacă situația pandemică nu se înrăutățește grav.

Toate celelalte măsuri rămân în vigoare, se schimbă doar evaluarea pentru școli.

În 2 februarie, înainte de începerea școlii, vom face o reevaluare a situației pandemice și decizia finală va fi luată în 2 februarie.”

PUBLICITATE