Iohannis l-a desemnat pe Cioloș premier. Cîțu a declarat că nu-l susține

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, astăzi, decretul privind desemnarea lui Dacian Cioloş în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului Guvern, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Semnarea decretului a survenit la scurt timp după ce Iohannis a anunţat că a decis să îl desemneze pe Dacian Cioloş candidat pentru funcţia de prim-ministru.

„Formaţiunile politice au venit cu diferite abordări, cu diferite propuneri, aşa cum reprezentanţii acestor formaţiuni le-au prezentat şi opiniei publice. Din toate aceste propuneri, eu am reţinut una pe care o voi şi pune în practică, şi anume am decis să desemnez pentru poziţia de candidat la funcţia de prim-ministru pe domnul Dacian Cioloş„, a afirmat Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Florin Cîțu, președintele PNL, a reacționat la anunțul președintelui Iohannis, referitor la desemnarea lui Dacian Cioloș drept candidat pentru funcția de prim-ministru.

Cîțu îi trimite pe foștii parteneri să negocieze cu PSD și AUR, partide alături de care USR a votat moțiunea de cenzură.

„Am luat act de desemnarea făcută de președintele Klaus Iohannis.

De astăzi, responsabilitatea lui Dacian Cioloș, ca premier desemnat, este una imensă. Are acum posibilitatea să negocieze cu partidele care au susținut moțiunea de cenzură (PSD și AUR), pentru a forma majoritatea necesară învestirii unui guvern stabil.

PNL va discuta cu domnul Cioloș, după ce acesta va găsi soluția unei majorități împreună cu aliații săi de la moțiunea de cenzură, PSD și AUR.

Mâine PNL va discuta situația politică la zi într-o ședință BPN”, scrie Cîțu pe Facebook.