Iohannis a anunțat oficial propunerea de premier: Nicolae Ciucă

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, astăzi, desemnarea unui nou candidat pentru funcţia de premier, după ce Parlamentul a respins Guvernul propus de Dacian Cioloş.

Președintele Klaus Iohannis a chemat astăzi partidele la consultări pentru desemnarea unui nou candidat pentru funcţia de premier, după ce Parlamentul a respins Guvernul propus de Dacian Cioloş.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În urma discuțiilor cu reprezentanții partidelor, președintele Iohannis a decis nominalizarea lui Nicolae Ciucă pentru funcția de prim-ministru.

„Trebuie să terminăm cu această criză de preocupări care țin doar de politiceni. Această criză a durat deja prea mult… Este nevoie de un Guvern cu puteri depline… În acest sens, am fost bucuros că PNL a venit cu o nouă abordare, s-a votat în unanimitate un candidat care mi-a fost propus în persoana domnului Nicolae Ciucă… Am decis să-l desemnez drept candidat pentru funcția de prim-ministru pe domnul Nicolae Ciucă.” – a declarat președintele Iohannis

Generalul în rezervă Nicolae Ciucă, senator PNL și ministru al Apărării în Guvernul Orban și în Cabinetul demis al lui Florin Cîțu, se numără printre oamenii fideli președintelui Klaus Iohannis și este preferat de șeful statului pentru postul de premier.

De altfel, Ciucă a fost și prim-ministru interimar în decembrie 2020, după demisia lui Ludovic Orban.

Nicolae Ionel Ciucă, în vârstă de 54 de ani, fost șef al Statului Major al Armatei, este un militar de carieră care s-a făcut remarcat prin prezența la numeroase misiuni militare în afara țării, precum Irak, Afganistan sau Bosnia.

Ciucă a fost comandantul Batalionului 26 Infanterie (Scorpionii Roșii) pe care l-a condus în Afganistan și apoi în Irak.

PUBLICITATE