Ioan Lazăr, a câștigat procesul cu Consiliul Județean Neamț


lazar spital doctor managerLa începutul lunii martie 2016, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ, doctorul Ioan Lazăr, era demis din funcţia de manager de către Consiliul Judeţean. La acea vreme, președinte al Consiliului Județean Neamț era Emilia Arcan care invoca motivul demiterii: întrucât s-au constatat <abateri de la legislația în vigoare constatate de organele de control și instituțiile abilitate în condițiile legii> (vezi articol – AICI)

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

După o acțiune în instanță a managerului Lazăr, Emilia Arcan, a primit dreptate de la completul de judecată de la Tribunalul Neamț, care a analizat cererea depusă de doctorul Lazăr pentru suspendarea deciziei de revocare a sa din funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț. „La suspendarea doctorului Lazăr, multe voci m-au criticat, deși mult mai multe m-au susținut și au apreciat dorința de a se face ordine și lumină în Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț. Acum, am și magistrați care îmi dau dreptate.” – declara la acea vreme Emilia Arcan.

Acum, Tribunalul a decis că Ioan Lazăr are câştig de cauză. „Admite, în parte, acţiunea astfel cum a fost precizată, formulată de reclamantul LAZĂR IOAN împotriva CONSILIULUI JUDEŢEAN NEAMŢ. Anulează Dispoziţia nr.164/16.03.2016, emisă de pârâtul CONSILIUL JUDEŢEAN NEAMŢ. Obligă pârâtul să plătească reclamantului diferenţa dintre salariul de medic primar/specialist şi cel de manager de care ar fi beneficiat în funcţia de manager de la data revocării sale din funcţie şi până la data de 28.08.2016. Obligă pârâtul să plătească reclamantului daune morale în cuantum de 10.000 de lei. Respinge ca neîntemeiate celelalte capete de cerere. Obligă pârâtul să plătească reclamantului cheltuieli de judecată în sumă de 1500 de lei cu titlu de onorariu de avocat. Executorie. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare ce se va depune de partea interesată la Tribunalul Neamţ, Secţia I Civilă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 27.09.2016.”

Prin sentinţa de ieri, judecătorii au obligat CJ să-i achite doctorului Lazăr 10.000 de lei daune morale, plus diferenţa salarială de la medic la manager, începând cu data revocării din funcţie (16 martie) şi până pe 28 august, când i se încheia, legal, contractul de management.

Rămâne de văzut cine îşi va asuma răspunderea pentru graba cu care s-a acţionat în cazul doctorului Lazăr și cine va plăti daunele. Așteptăm cu interes un comunicat al CJ Neamț la fel cum a trimis și după prima sentință (vezi – AICI)

D.M.B.
PUBLICITATE