Învață cum să alegi jocurile de păcănele cu risc redus

Jocurile de cazinou sunt la îndemâna oricui de când cu migrarea industriei în online. Dacă ești amator de „păcănele”, poți juca de acasă sau de oriunde te-ai afla deschizându-ți cont la un operator online.

Nu durează mai mult de cinci minute să completezi formularul de înscriere și să faci o primă depunere. Pentru că a venit vorba despre depunere, sfatul nostru este să nu alimentezi niciodată contul cu mai mult decât îți permiți să pierzi. Alocă lunar o sumă așa cum obișnuiești să faci și pentru orice distracție, nu mai mult de 10% din venit.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Majoritatea cazinourilor online licențiate de Oficiul Național pentru Jocurile de Noroc au în oferte peste 500 de jocuri, secțiunea rezervată păcănelelor online fiind peste tot cea mai extinsă (aproximativ 90%). 

Sloturile pot fi grupate în mai multe categorii, în funcție de tematică, grafică, număr de linii de plată etc. 

Din perspectiva șanselor de a câștiga, informațiile relevante sunt reprezentate de Payout și de volatilitate. În principiu, se pot afla ușor aceste informații, pentru orice slot. Payout-ul este menționat în recenzii, iar volatilitatea este marcată chiar în graficul jocului.

Payout-ul (rata de câștig) este procentul din suma totală mizată de jucătorii la respectivul slot, care se întoarce la clienți sub formă de câștiguri, într-un ciclu de câteva milioane de rotiri. Păcănelele online au o rată de câștig cuprinsă între 94% și 98%. 

Evident, cu cât rata este mai ridicată, cu atât șansele de câștig sunt mai mari, pentru că fondul de premiere este mai însemnat. Felul în care este distribuit acest fond de premiere este stabilit prin volatilitate (variație).

Volatilitatea este de trei feluri: 

  • Ridicată – rotirile câștigătoare sunt mai rare, dar sumele plătite sunt mai mari. Sloturile cu astfel de volatilitate sunt potrivite pentru jucătorii cu un buget mai mare și care își pot asuma riscul unei serii lungi de învârtiri necâștigătoare;
  • Medie – rotirile câștigătoare nu sunt nici rare, dar nici dese;
  • Scăzută – rotirile câștigătoare sunt mai dese, însă sumele primite sunt mici. Păcănelele cu astfel de volatilitate sunt potrivite pentru jucătorii care vor să se distreze cât mai mult din bugetul avut, asumându-și riscuri reduse.

În topul preferințelor jucătorilor români sunt atât sloturi cu volatilitate ridică (precum Book of Dead), cât și păcănele cu volatilitate scăzută (de exemplu, Shining Crown). Pentru a afla care sunt cele mai populare jocuri ale momentului, poți căuta pe Google SlotV păreri. Oricum, este bine de știut că există și sloturi în care poți seta chiar tu gradul de risc pentru fiecare învârtire, de la mic, la mediu sau mare.

Așadar, este clar. Dacă nu vrei să riști să pierzi banii foarte repede, alegi jocuri cu Payout ridicat și cu volatilitate scăzută. Astfel, vei obține constant câștiguri care „te vor ține în viață”. Acesta este termenul cel mai potrivit, pentru că este puțin probabil să dai lovitura și să declanșezi vreun jackpot. Pe de altă parte, avantajul este că trăiești emoția jocului pentru un timp îndelungat. 

În cazul în care în grafica jocului nu este afișat gradul de volatilitate, îl poți afla singur încercând varianta demo. Cele mai multe cazinouri online oferă această posibilitate, dacă nu și pe mobil, măcar pe PC. Nu este nevoie să joci mai mult de 100 de rotiri. Prin câștigurile virtuale generate și prin frecvența cu care se declanșează funcțiile speciale (precum rotiri gratuite), îți poți da seama dacă este un slot cu risc ridicat sau cu risc redus.

PUBLICITATE