Interzis virajul la stânga și pe B-dul 9 Mai din Piatra-Neamț. Șoferii vor putea întoarce pe pasarela de la 1 Mai

ACTUALIZARE: Incredibil! La Piatra-Neamț au apărut indicatoare rutiere care NU sunt valabile

Scriam, ieri, (vezi articol AICI) despre modificările în trafic de pe strada Dimitrie Leonida, acolo unde municipalitatea a interzis virajul la stânga pe strada Lămâiței, și a montat indicatoarele care interzic accesul pe prima bandă (destinată exclusiv transportului în comun).

Ca o completare la articolul de ieri, precizăm că și pe bulevardul 9 Mai (cel dintre Gară și Piața Mare) au apărut indicatoarele rutiere cu interzicerea virajului la stânga (pentru cei care circulă pe direcția Bicaz – Bacău)

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Astfel, pe toată varianta, de la Gară la Stația de Salvare, doar în intersecția semaforizată cu strada Ozanei (cea care duce spre sensul giratoriu de la Spital) se va mai putea face stânga.

Practic, șoferii care doresc să intre în cartierul Mărăței dinspre Gară, o vor putea face doar pe strada Progresului (din zona Stației de Salvare) sau pe strada Ozanei, iar cei care doresc să întoarcă vor putea să o facă tocmai la pasarela de la 1 Mai.

„Este interzis accesul cu viraj la stânga, de pe variantă, pe următoarele străzi:

  • Str. Locotenent Drăghiescu (spre Apa Serv)
  • Str. Cuiejdi (spre Poliția Municipiului, Mall Forum Center) – aici este trasată linie continuă
  • Str. Baltagului (spre Piața Centrală)
  • Str. Veseliei
  • Str. Biruinței
  • Str. Lămâiței
  • Str. Narciselor

Singurele două străzi de pe variantă care vor permite virajul la stânga (nu întoarcerea) vor fi cele două intersecții semaforizate de pe str. Ozanei și Str. Progresului (stația de Ambulanță).

Este totuși de neînțeles cum de primarul Carabelea a luat decizia de a monta aceste indicatoare fără a fi terminat de asfaltat varianta orașului și fix acum când urmează să fie dărâmat podul de la Spital.

În același timp, au fost montate indicatoare care specifică faptul că pe banda 1 de pe variantă pot circula doar mijloacele de transport în comun, restul autoturismelor trebuind să circule doar pe banda 2, de lângă axul drumului.

Reamintim că mesajul primarului Carabelea privind noile coridoare de mobilitate urbană a fost acela ca populația să își lase mașinile acasă și să circule pe jos, cu bicicleta sau cu autobuzul.” – notează MESAJUL.ro

PUBLICITATE