Intervențiile Salvamont Neamț în primele zile ale anului


Vremea excelenta cu o temperatura in jurul valorii de 0 grade a facut ca atat traseele turistice dar mai ales partiile de schi si sanie din Statiunea Durau sa semene, la aglomeratie, cu cele de pe Valea Prahovei .

Nu au lipsit, din pacate, incidentele datorate in mare parte de ciocniri involuntare dintre schiorii care coborau pe pista si cei care stationau in zona de imbarcare.

Pe data de 01 ianuarie s-au inregistrat patru traumatisme usoare asistate la punctul de prim ajutor de pe partie, iar pe data de 2 ianuarie inca 3 cazuri ( un traumatism grav de membru inferior cu posibile rupturi de ligamente care a plecat direct la Iasi.
Un schior din Bacau care nu purta casca de protectie a suferit un TCC acut inchis la un impact cu o crosa metalica.
In jurul orei 16 pe partia de sanie am inregistrat un accident mai grav , un barbat din Iasi in varsta de 70 ani a fost lovit violent de o alta sanie si a suferit un TCC acut deschis cu plagi multiple hemoragice la nivelul fetei si posibil fractura de pomete si care a fost preluat de ambulanta in jurul orei 17. 30.
Seara de 2 ianuarie s-a incheiat pentru echipa de interventie din Durau cu o cautare si recuperare a unui grup de 4 turisti din Iasi rataciti pe zona Rupturi- Martin .

O mare parte din turisti au parasit ieri seara hotelurile si pensiunile din zona , ramanand cei care isi petrec tot sejurul avand in vedere ca vacanta copiilor continua pana in data de 07 ianuarie. – se arată într-un comunicat Salvamont Neamț

D.M.B.
PUBLICITATE