Intervenții ale Poliției Neamț în perioada minivacanței de 1 mai și Paște

Poliția Neamț a raportat o activitate intensificată în prima săptămână a lunii mai, intervenind la sute de evenimente și constatând peste 100 de infracțiuni, în timp ce siguranța traficului a fost strict monitorizată, fiind reținute peste 160 de permise.

În perioada 1-6 mai 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Neamț a desfășurat o serie de acțiuni vizând prevenirea faptelor antisociale și asigurarea ordinii publice.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Această perioadă a fost marcata de intervenția polițiștilor la aproximativ 280 de apeluri prin SNUAU 112, demonstrând o prezență activă și eficientă în gestionarea situațiilor de urgență.

Pe parcursul săptămânii, forțele de ordine au identificat și sancționat peste 100 de infracțiuni, iar în urma neregulilor constatate în trafic, au fost reținute 166 de permise de conducere și retrase 34 de certificate de înmatriculare.

Mai jos, comunicatul Poliției Neamț:

În perioada 1-6 mai a.c., polițiștii au organizat acțiuni pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii publice. În această perioadă polițiștii au intervenit la  aproximativ 280 de apeluri semnalate prin SNUAU 112.

Totodată, au fost constatate peste 100 de infracțiuni, iar pentru neregulile constatate în trafic, polițiștii au reținut 166 de permise de conducere.

În perioada de referință, la nivelul județului Neamț nu au fost înregistrate evenimente deosebite sau cu impact în planul ordinii și siguranței publice.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au constatat 121 de infracțiuni, 13 persoane, bănuite de comiterea unor infracțiuni, fiind depistate în flagrant delict de polițiști.

De asemenea, polițiștii au intervenit la 281 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112, în urma cărora polițiștii au emis 5 ordine de protecție provizorii.

Totodată, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, au fost aplicate 1.141 de sancțiuni contravenționale, 512 dintre acestea sub forma avertismentului.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere și fluidizarea traficului, polițiștii rutieri au fost prezenți, zilnic și au acționat cu aparatele radar din dotare.

În urma acțiunilor din teren, au fost reținute 166 de permise de conducere dintre care 53 pentru depășirea limitei legale de viteză, 28 pentru consumul de alcool, 2 pentru consumul de substanțe interzise și 83 pentru alte abateri la regimul rutier,  fiind retrase 34 certificate de înmatriculare.

În această perioadă, pe raza județului Neamț a fost înregistrat un eveniment rutier grav, soldat cu decesul unei persoane.

Activităţile au fost desfăşurate împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

PUBLICITATE