Intervenție în cazul dispariției unui minor în zona Cârlomanu din Piatra Neamț (exercițiu)

Astăzi polițiștii de investigații criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au organizat, în zona  Cârlomanu, din Piatra Neamț, un exercițiu de intervenție și mobilizare de forțe, în cazul sesizării dispariției unui minor.

Acţiunea de simulare a testat modul de gestionare a unei astfel de situații, propunându-și să contribuie la eficientizarea cooperării cu societatea civilă prin prevenirea producerii unor situații de risc.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În județul Neamț de la începutul anului au fost semnalate 110 cazuri de dispariție dintre care 52 de cazuri au privit disparițiile de minori. Din fericire în toate cazurile minorii au fost depistați în cel mai scurt timp de polițiști, nefiind victime ale unor infracțiuni.

În cadrul exercițiului au fost angrenați peste 60 de participanți: polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, efective ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Petrodava”, ale Inspectoratului Județean de Jandarmi Neamț, salvamontiști din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont Neamț, voluntari ai Asociațiilor 4×4 Neamț și Iași, precum și reprezentanți ai Ocolului Silvic Neamț.

***

Disparițiile de minori îmbracă forme precum: părăsirea voluntară a locuinței, accidentarea sau rătăcirea lui, agresiune sau autoagresiune, luarea minorului de către unul dintre părinţi, fără înştiinţarea celuilalt.

Orice caz de dispariţie este tratat cu multă implicare de polițiști. Adesea căutarea unui copil semnalat dispărut nu este ușoară, făcându-se în zone greu accesibile, dar satisfacția unui caz de dispariție rezolvat, înlătură orice efort al forțelor implicate.

VEZI VIDEO AICI

PUBLICITATE