Intervenție de urgență pe un râu din Neamț. Doi copii înecați

ACTUALIZARE: Tragedie în Neamț! Un băiat de 18 ani a murit încercând să-și salveze sora de la înec. Fata a murit la spital (FOTO-VIDEO)

Intervenție de urgență, la această oră (15:00) pe un râu din județul Neamț, pentru salvarea a doi copii înecați.

Conform surselor noastre, ar fi vorba despre un băiat și o fată.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Potrivit ISU Neamț, ca urmare a unui apel la 112, pompierii au fost solicitați să intervină pentru căutarea unor persoane posibil înecate în râul Moldova în comuna Horia.

La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Roman cu o autospecială complexă pentru intervenție, o barcă și două ambulanțe SMURD (TIM și EPA).

„O fetiță a fost scoasă din apă de cetățeni până la sosirea forțelor de intervenție.

Se efectuează manevre de resuscitare de către echipajele SMURD.

Pompierii militari, cu ajutorul bărcii, caută cea de-a doua persoană.” – spun cei de la ISU Neamț

Actualizare (ora 15:30) – fata ar avea aproximativ 17 ani, potrivit unor surse, iar băiatul aproximativ 18 ani. Cei doi sunt frați.

Fata a răspuns manevrelor de resuscitare și a fost preluată de echipajul SMURD TIM și transportat la spitalul din Roman.

Actualizare (ora 15:40):

„La data de 3 iulie, în jurul orei 14.50, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Dulcești, au fost sesizați cu privire la faptul că, doi minori care se afla la scăldat în râul Moldova, în localitatea Horia, s-ar fi înecat.

Echipajul de poliție s-au deplasat la fața locului, stabilind că cele sesizate se confirmă, persoanele în cauză fiind doi frați de 17, respectiv 18 ani, din Horia, care ar fi mers la scăldat.

La un moment data minora de 17 ani ar fi alunecat în apă iar fratele ei ar fi sărit după aceasta.

Din fericire minora de a răspuns manevrelor de resuscitare, efectuate de echipajul medical deplasat la fața locului, fiind transportată la spital.

Echipele continuă căutările celei de a doua persoane.” – transmite IPJ Neamț

PUBLICITATE