Intervenție de urgență în Neamț! Copil de 14 ani, înecat în Bistrița

Echipajele ISU Neamț sunt din nou în alertă după ce un apel la 112 a anunțat că un copil de aproximativ 14 ani s-a înecat în Bistrița.

Potrivit IPJ Neamț, în jurul orei 18.30, polițiștii nemțeni au fost sesizați cu privire la faptul că un minor de 14 ani, din Costișa, care se afla la scăldat în râul Bistrița, în localitatea Mănoaia, s-ar fi înecat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Echipajul de poliție s-a deplasat la fața locului, stabilind că minorul împreună cu mai mulți prieteni ar fi mers la scăldat, în râul Bistrița, iar la un moment dat acesta nu a mai ieșit la suprafața apei.

În acest moment se desfășoară activități specifice, de căutare a acestuia.

ACTUALIZARE (ora 20:10): La locul solicitării s-au deplasat voluntarii din cadrul SVSU Costișa și două echipaje de pompieri cu o autospecială complexă pentru intervenție,  o barcă și o ambulanță SMURD.
Copilul a fost scos din apă fără semne vitale. Se efectuează manevre de resuscitare de către echipajul SMURD până la sosirea unui echipaj cu medic de la SAJ.

ACTUALIZARE (ora 20:25): Din nefericire tânărul nu a răspuns manevrelor de resuscitare, efectuate de echipajul medical deplasat la fața locului, fiind declarat decesul acestuia.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă.

Reamintim că în urmă cu 2 zile, doi tineri de 17-18 au murit înecați în râul Moldova (vezi articolul AICI). Și ieri, 3 iulie, o tragedie a avut loc la ștrandul din Piatra-Neamț, unde un bărbat de 71 de ani s-a înecat în bazin (vezi articol AICI)

PUBLICITATE