Internațional: Doliu în lumea muzicii! A murit Charles Aznavour

Charles Aznavour, una dintre celebrele voci ale muzicii franceze, a murit în noaptea de duminică spre luni, la vârsta de 94 de ani, în locuinţa sa din Alpilles, sudul Franţei, potrivit Le Figaro.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Cântecele sale, precum ”Emmenez-moi”, ”Je Me Voyais Déjà” sau ”La Bohème” a încântat generații întregi de fani din lumea întreagă.

Cel mai important cântăreț de varietăți din secolul 20”. Acesta a fost titlul dat de CNN și The Times celebrului muzician Charles Aznavour în 1988, potrivit Le Figaro.

Aznavour s-a născut pe 22 mai 1924 și a fost cântăreț, compozitor, actor și activist public francez de origine armeană. Este unul dintre cei mai simpatizați și mai longevivi cântăreți francezi, fiind totodată și unul dintre cei mai cunoscuți cântăreți francezi în restul lumii. A apărut în peste 60 de filme și a compus peste 1000 de cântece, din care aproximativ 150 în engleză, 100 în italiană, 70 în spaniolă și 50 în germană.

Aznavour a înregistrat peste 1200 de cântece în 7 limbi, a susținut concerte în 94 de țări și a vândut peste 100 de milioane de discuri în lumea întreagă.

PUBLICITATE