Internațional: Decizia Al Qaida privind nemțeanul luat ostatic în Burkina Faso

Al Qaida Maghreb anunță că nu va mai transmite înregistrări video cu nemțeanul Iulian Gherguț, luat ostatic în Burkina Faso, pe 4 aprilie 2015.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Anunțul a fost făcut într-un video postat pe Internet de islamiști. Decizia a fost luată și în cazul altor 4 ostatici ai teroriștilor africani și e menită, conform presei internaționale, să crească presiunea asupra guvernelor pentru a negocia eliberarea lor. – notează observator.tv

Conform înregistrării, teroriștii se referă la românul Iulian Gherguț și la alți 4 ostatici.

Mesajul video, subtitrat în arabă, este transmis în limba engleză de un bărbat căruia nu-i este vizibil chipul. Pe parcursul filmului, islamiștii îi prezintă pe cei 5 ostatici, inclusiv pe Iulian Gherguț, arătând că sunt în viață și cerând totodată răscumpărare pentru eliberarea lor.

Jihadiștii lansează acuzații la adresa guvernelor țărilor din care provin ostaticii, spunând că nu au acționat pentru eliberarea lor.

Cât despre captivul australian Kenneth Arthur Elliott, familia sa ar trebui să facă apel către Premierul țării sale, care a promis că va face totul pentru a-l elibera. Vrem să transmitem membrilor familiei lui că ar trebuie să fie absolut siguri că JNIM nu a primit nicio indicație de la Guvernul australian privind negocierile și că mujahedinii nu sunt responsabili pentru neînceperea negocierilor în cazul său. Transmitem, de asemenea, același lucru familiei ostaticului român Iulian Gherguț în privința guvernului său și a negocierilor în cazul lui, afirmă bărbatul în înregistrarea video.

Iulian Ghergut, originar din Traian, comuna Sabaoani, judetul Neamt, traieste din 4 aprilie 2015 o adevarata dramă (vezi articolul – AICI). Acesta a plecat de acasă încă de tânăr cu speranța că își va face o carieră militară și va aduna suficienți bani pentru a se întoarce într-o bună zi acasă.

Potrivit apropiaților acestuia, Iulian visa ca după retragerea din domeniul militar să își cumpere o casă și să trăiască liniștit în România.

Mai mult, vecinii familiei sale din satul Traian comuna Săbăoani spun că bărbatul de 39 de ani s-a căsătorit în 2014 cu o tânără din București.

Iulian Gherguț,  lucra de mai mulți ani în Africa.

PUBLICITATE