Internațional: Coreea de Nord anunță că a testat cu succes o bombă atomică

Corea de Nord a anunțat că miercuri dimineață au testat cu succes o bombă atomică (cu hidrogen), acesta fiind al patrulea test nuclear din 2006 până în prezent. – informează BBC.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Suspiciunea unui astfel de test a fost imediat după ce în Nord-Estul țării a fost detectat un cutremur de magnitudine 5,1. Imediat, televiziunea de stat a Coreei anunțând la TV: „Primul test cu bombă cu hidrogen din Coreea de Nord a fost cu succes în ziua de 6 ianuarie 2016 ora 10:00”(01:00-ora României)

După ce a anunțat cel de-al patrulea test nuclear, presa de stat din Coreea a afirmat ca Phenianul nu renunță la programul nuclear atât timp cât America își menține poziția de agresiune (Coreea de Nord se află sub noi sancțiuni ale ONU și SUA pentru programele nucleare) și va continua să-și consolideze programul nuclear cu scopul de a se apăra împotriva politicilor ostile ale Statelor Unite.

De asemenea, Coreea de Nord a declarat că va acționa ca un stat nuclear responsabil și a promis să nu utilizeze armele sale nucleare, cu excepția cazului dacă suveranitatea îi este încălcată. De asemenea, ea afirmă că nu va transfera capabilitățile sale nucleare altor părți.

Octombrie 2002: Corea de Nord anunță că are în secret un program de arme nucleare.

Octombrie 2006: Este anunțată prima explozie nucleară

Mai 2009: Este anunțat al doilea test nuclear, la o lună după ce Coreea de Nord negociază cu statele internaționale privind programele nucleare

Februarie 2013: Al treilea test nuclear

Mai 2015: Phenianul anunță că au testat un nou sistem de lansat rachete pentru submarine, mai greu de depistat.

Ianuarie 2016: Coreea de Nord anunță că au testat cu succes bomba atomică (cu hidrogen).

 

PUBLICITATE