Întâlnire la Consiliul Județean Neamț pentru dezvoltarea județului


PSX_20160818_144921Consiliul Judetean Neamt, la initiativa presedintelui Ionel Arsene, a organizat astazi o intalnire cu institutiile din judet care au atributii de eliberare a avizelor si a autorizatiilor. Presedintele Arsene le-a cerut celor prezenti sa vina cu propuneri si solutii pentru imbunatatirea serviciilor oferite catre populatie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„Am organizat azi aceasta intalnire deoarece, asa cum am spus-o si in discutiile avute cu celelalte institutii din judet, vreau sa stiu starea actuala a proiectelor din judetul Neamt, situatia in care ne aflam in acest moment. Vreau sa avem o colaborare cat mai buna, in interesul nemtenilor, deoarece toate proiectele pe care le realizam sunt pentru acestia, pentru a avea un trai mai bun. Un lucru vreau sa vi-l spun inca de la inceput si anume ca voi fi atent ca termenele proiectelor desfasurate in judet sa fie respectate cu sfintenie, pentru ca nu imi doresc amanari la proiecte de 20160818123507_IMG_5282interes pentru judetul Neamt. De aceea, eliberarea avizelor si a autorizatiilor joaca un rol cheie in tot acest angrenaj si sper ca din partea dumneavoastra sa existe o deschidere pentru a putea avea o colaborare cat mai buna. Nu mai vreau scuze pentru a justifica amanari, vreau solutii si vreau masuri concrete, din partea dumneavoastra si a tuturor institutiilor implicate in proiectele de dezvoltare, asta mai ales in perspectiva noului exercitiu financiar 2014-2020 al Uniunii Europene”, a declarat Ionel Arsene, presedintele Consiliului Judetean Neamt.

Una dintre deciziile importante luate in cadrul intalnirii a fost infiintarea unui Birou Unic, destinat special oamenilor de afaceri din Neamt, in cadrul caruia sa fie oferite toate documentele si avizale necesare desfasurarii activitatii.

20160818131131_IMG_5331„Consiliul Judetean, in Parteneriat cu Camera de Comert si Industrie Neamt va incepe demersurile pentru infiintare unui Birou Unic, care sa-i ajute pe oamenii de afaceri sa obtina toate informatiile necesare direct de la reprezentantii institutiilor si organizatiilor care au lagatura cu operatorii economici. Aceasta initiativa doreste sa raspunda cerintelor oamenilor de afaceri cu care am intalniri permanente si reprezinta doar un prim pas in ajutare mediului de afaceri de la Neamt”, presedintele CJ Neamt, Ionel Arsene.

La discutiile de astazi au luat parte Prefectul Niculina Dobrila, presedintele Camerei de Comert si Industrie Neamt, Mihai Apopii, reprezentantii institutiilor deconcentrate din judet, primari si responsabili din compartimentele de urbanism ale oraselor si comunelor din Neamt. Presedintele Arsene a solicitat la finalul intalnirii sinteza problemelor identificate care exced competentele locale, pentru a fi transmise autoritatilor centrale competente.

Dan Mihail B.
sursa: Comunicat CJ Neamț
PUBLICITATE