Întâlnire cu Matei Vișniec și invitații săi, la Piatra Neamț


Biblioteca Județeană “G. T. Kirileanu” Neamț este miercuri, 11 mai 2016, de la ora 13.00, gazda întâlnirii dintre Matei Vișniec, invitații săi – Attila Vizauer și Mihai Lungeanu, pe de o parte, și publicul nemțean, pe de altă parte.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Evenimentul itinerant, aflat deja la cea de-a IV-a ediție, include orașul Piatra-Neamț în circuitul orașelor Moldovei unde dramaturgul ține să revină pentru a contribui la revitalizarea mișcării teatrale, la promovarea profesionalismului și calității în lumea teatrului și pentru atragerea tineretului spre teatru.

Pledoaria pentru teatru se va concretiza în spectacole ce vor fi prezentate pe scenele de la Colegiul Național “Calistrat Hogaș” (ora 13.00 – “Rinocerii”, după Eugen Ionescu, regia Jean Marie Sirgue – în interpretarea trupei Théâtre de la Fronde), Colegiul Național “Gheorghe Cartianu” (ora 13.00  – “Cabaretul cuvintelor” – TIP București, Teatrul Mignon și 8pt) și Teatrul Tineretului Piatra-Neamț (ora 18.00 – “Angajare de clovn” – Teatrul Satiricus, Chișinău).

Conferința ce va avea loc la Biblioteca Județeană are ca puncte de plecare două volume ale lui Matei Vișniec “Iubirile de tip pantof, iubirile de tip umbrelă…” și “Omul de zăpadă care voia să întâlnească soarele” pentru lectura cărora Attila Vizauer și Mihai Lungeanu vor aduce argumente, din pespectivă teatrală.

Adrian Alui Gheorghe, directorul Bibliotecii Județene: „După opinia mea varianta cîştigătoare la Premiul Nobel, în acest moment, pentru literatura română este Matei Vişniec. Este cel mai european scriitor român al momentului, e dramaturg de succes, e romancier în mare formă, e tradus în mai toate limbile importante din lume. De asta, prezenţa lui Matei Vişniec la Piatra Neamţ, însoţit de personalităţi ale vieţii literare şi publice din România dar şi din Franţa, este un dar cultural oferit publicului nostru fidel”.

Comunicat Biblioteca Județeană “G. T. Kirileanu”

foto rfi.ro

PUBLICITATE