Înșelăciune în parcarea unui supermarket. Recomandările polițiștilor nemțeni

O femeie este cercetată pentru înșelăciune după ce a pretins că este o persoană cu dizabilități și a cerut donații pentru o asociație în parcarea unui supermarket din Roman.

„La data de 28 decembrie a.c., în jurul orei 10:00, polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Roman au depistat în parcarea unui supermarket, din municipiul Roman, o femeie, în vârstă de 40 de ani, din Ialomița, care ar fi pretins că este o persoană cu dizabilități, solicitând de la diverse persoane să facă donații, pentru o asociație pe care o reprezenta.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Femeia, a fost condusă la sediul poliției pentru audieri.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, cercetările fiind continuate pentru stabilirea tuturor împrejurărilor comiterii acestor infracțiuni.” – a transmis Poliția Neamț


Pentru a nu fi victima unor astfel de infracțiuni, polițiștii vă recomandă:

Înainte de a face donații, verificați autenticitatea organizațiilor și asociațiilor de caritate. Cerând documente de identitate sau informații suplimentare, vă puteți asigura că acțiunile dumneavoastră susțin cauze legitime.

Fiecare contribuție, atunci când este direcționată corect, poate contribui la cauzele celor aflați în nevoie.

Dacă aveți dubii cu privire la autenticitatea unui apel pentru donații sau dacă vă confruntați cu situații suspecte, anunțați-ne. Acest lucru ajută la prevenirea înșelăciunilor și protejează comunitatea împotriva potențialelor escrocherii.

PUBLICITATE