Informații esențiale pentru alegerea senzorului de temperatură potrivit

Una dintre cele mai măsurate mărimi fizice din industrie este, fără doar și poate, temperatura, aceasta fiind un parametru esențial în desfășurarea unui număr considerabil de procese. Pentru ca acest lucru să fie posibil la un nivel de eficiență cât mai ridicat, poate fi nevoie de un senzor de temperatură. Dispozitivul face posibilă transformarea informațiilor legate de temperatură într-un semnal electric, acesta putând fi utilizat ulterior de un instrument de măsură, de un afișaj sau de o automatizare. În acest articol vei afla ce tipuri de senzori de temperatură există și cum poți face alegerea potrivită a acestuia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Tipuri de senzori de temperatură din care poți alege

Există  două tehnologii care stau la baza tipurilor de senzori de temperatură. Este vorba de senzorii de contact care constituie majoritatea senzorilor de temperatură. Aceștia sunt prevăzuți cu un element sensibil care se află la nivelul punctului de contact între senzor și obiectul a cărui temperatură urmează a fi măsurată. Există, de asemenea, tipuri de senzor temperatura fără contact, aceștia folosind tehnologia infraroșu pentru măsurarea temperaturii unei suprafețe de la distanță.

Alegerea senzorului de temperatură potrivit

Pentru a face alegerea potrivită a senzorului de temperatură potrivit, este nevoie de definirea prealabilă a nevoilor pe care le ai din acest punct de vedere. Astfel, este indicat să stabilești de la bun început dacă ai nevoie de un senzor de temperatură de contact sau unul infraroșu, iar dacă este vorba de un senzor infraroșu, ce tehnologie ai dori să fie folosită – termocuplu, senzor de rezistență sau alții.

Ce sunt senzorii de temperatură cu termistor?

Termistorii reprezintă, de fapt, o altă formă de senzor de rezistență, aceștia folosind variația rezistenței oxizilor metalici în funcție de temperatură. Există termistori NTC și termistori PTC. În timp ce primii prezintă o schimbare ușoară a rezistenței negative, cei din urmă arată schimbarea bruscă pozitiv a rezistenței într-un interval mic de timp. Principalele beneficii ale alegerii acestui tip de senzori de temperatură sunt timpul scurt de răspuns și prețul mic pe care îl vei plăti pentru ei.

Oricare ar fi tipul de senzori de temperatură pe care dorești să îi achiziționezi, în oferta tme.eu vei găsi o gamă diversificată de senzori de temperatură din care poți alege, precum și alte componente electrice de înaltă calitate. Alege din cele peste 500.000 de produse de pe site ceea ce ai nevoie pentru proiectele tale.

PUBLICITATE