Incredibil! Noii viceprimari din Piatra-Neamț, aleși ILEGAL! Lehăduș își pierde funcția

Viceprimarul Alin Lehăduș (PRO România) își va pierde funcția de viceprimar al municipiului reședință de județ, în urma reclamației pe care a făcut-o grupul de consilieri locali ai PSD Piatra Neamț.

Prefectul de Neamț a dat dreptate celor de la PSD și a declarat, astăzi, că Instituția Prefectului a inițiat procedura prealabilă împotriva hotărârii de CL prin care s-a ales viceprimarul Lehăduș.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Potrivit prefectului, Liviu Harbuz, consilierul care a votat pentru ambii viceprimari, nu putea reveni asupra demisiei. (vezi articol AICI)

Astfel, PSD a înfrânt alianța PNL – USR – PRO România, constituită la nivelul municipiului Piatra-Neamț, alianță care l-a impus pe Alin Lehăduș în funcția de viceprimar la sfârșitul anului trecut și pe Marius Irimia pe 19 februarie 2021.

Astăzi am obținut o primă victorie! Prefectul de Neamț a recunoscut într-o conferință de presă că ședința în care Alin Lehăduș a fost ales viceprimar a fost ilegală.

Am atacat hotărârea în baza căreia a fost desemnat în această funcție și astăzi prefectul județului ne-a dat dreptate. Este adevărat, astăzi am văzut că legea se poate respecta și la Primăria Piatra Neamț.

Îl felicit pe domnul prefect că nu a intrat în jocurile politice și a analizat cu celeritate speța prezentată de grupul de consilieri locali ai PSD.

Este un prim pas către reinstituirea legalității în Consiliul Local Piatra Neamț. Așteptăm cu interes și răspunsul pentru a doua solicitare, pentru că nu a fost legală nici alegerea celui de-al doilea viceprimar al municipiului Piatra Neamț.

În numele pietrenilor pe care îi reprezentăm, sperăm ca prefectul de Neamț să dea dovadă de aceeași acuratețe în luarea deciziei vizavi de reclamația noastră“, a declarat profesor Florentina Luca-Moise, președinte al PSD Piatra Neamț.

În următoarea ședință de Consiliu Local Piatra Neamț se va supune la vot un proiect de hotărâre pentru revocarea hotărârii din 21 decembrie 2020 prin care Alin Lehăduș a fost ales viceprimar.

Prefectul a anunțat că există posibilitatea, din punct de vedere legal și analizând similitudinile, ca decizia și în cazul alegerii celui de-al doilea viceprimar.

„Grupul PSD cere public primarului Carabelea sa pună în aplicare decizia prefectului și să introducă mâine, 25 02 2021, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local al municipiului Piatra-Neamț, un proiect de hotărâre privind revocarea hotărârii de numire a viceprimarului Lehaduș Alin!” – a mai spus Florentina Luca-Moise

PUBLICITATE