Incredibil! Cozmanciuc nu mai recunoaște că l-a numit pe Ghineț director la Spitalul Județean Neamț

Epopeea numirii scandaloase a patronului de pompe funebre, Marius Ghineț, la conducerea Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț a fost scoasă din nou la suprafață de către jurnaliștii de investigații, în cadrul emisiunii ”România, te iubesc” de la ProTV.

Echipa de jurnaliști ai ProTV au făcut câteva interviuri cu Marius Ghineț, managerul pus de PNL Neamț să conducă Spitalul Județean, cu Nelu Tătaru, ministrul Sănătății și cu Mugurel Cozmanciuc, președintele filialei nemțene a PNL.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Marius Ghineț, într-un moment de sinceritate, spune că numirea sa fost politică și făcută din pixul lui Mugurel Cozmanciuc.

Recunoaște cam greu, ce-i drept, și încearcă să-l protejeze oarecum pe Cozmanciuc, aruncând vina la grămadă, pe conducerea executivă a PNL Neamț, ca și cum CV-ul lui Ghineț era atât de bun și persoana lui era atât de competentă, încât tot partidul l-a contactat și mai apoi l-au propus pentru acel post.

Curios este că Mugurel Cozmanciuc nu mai recunoaște nimic, asta după ce județul Neamț s-a făcut de râs în toată țara cu numirea total neinspirată a unui patron de pompe funebre la consucerea Spitalului Județean.

Este binecunoscut faptul că fără acceptul lui Mugurel Cozmanciuc nici măcar o femeie de servicu nu se putea angaja în vreo instituție deconcentrată la Neamț.

Marius Ghineț, după trecerea de la PMP la PNL, a devenit o persoană apropiată și servilă lui Cozmanciuc, i-a câștigat acestuia încrederea iar liderul PNL l-a propus la șefia spitalului fără a ține cont de vocile care îi spuneau că ar fi o mutare greșită.

PNL a avut foarte mult de pierdut pe plan național după gafa lui Cozmanciuc, dar interesant este că acesta nu mai recunoaște nimic în acest moment.

Care a fost intreresul ca un partid să-și pună, politic, fără concurs, un manager de spital, chiar Marius Ghineț explică:

Reporter: De ce este o miză așa mare din punct de vedere politic Spitalul Județean?

Marius Ghineț: Banii. De ce să nu vă răspund direct. Banii, investițiile, finanțările care vin acolo. Este o miză. Toată lumea stă cu ochii pe spitalul din Piatra-Neamț. De ce? pentru bani.

Reporter: E o pușculiță de partid?

Marius Ghineț: E o pușculiță. Eu nu pot să vă spun dacă e de partid sau nu.

În acest moment Marius Ghineț este director adjunct al SC Publiserv SA, cu mari speranțe de a ocupa postul de director general în momentul în care George Triboi va părăsi societatea.

PUBLICITATE