Incident la ziua unei comune din Neamț: Șofer mort de beat care amenința cu cuțitul

La data de 20 august a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Gârcina au desfăşurat măsuri de ordine cu prilejul serbării zilei comunelor Bodeşti şi Dobreni.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În jurul orelor 00.30, aceştia au depistat în centrul localităţii Bodeşti, un localnic de 40 de ani, sub influenţa băuturilor alcoolice, care ameninţa cu un cuţit un grup de tineri.

Imediat, poliţiştii l-au imobilizat şi încătuşat pe acesta, iar ulterior a fost condus la sediul Postului de Poliţie Bodeşti pentru a fi audiat.

Cuţitul de tip vânătoare a fost ridicat în vederea confiscării, până la finalizarea cercetărilor.

Totodată, s-a stabilit că bărbatul s-ar fi deplasat în locul unde a fost depistat cu un autoturism, fapt pentru care a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de port sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, ameninţare, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Poliția Neamț reamintește cetăţenilor prevederile art. 372 din Codul Penal :

(1) Fapta de a purta fără drept, la adunări publice, manifestări cultural-sportive, în locuri special amenajate şi autorizate pentru distracţie ori agrement sau în mijloace de transport în comun:

   a) cuţitul, pumnalul, boxul sau alte asemenea obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, înţepare sau lovire;

   b) arme neletale care nu sunt supuse autorizării ori dispozitive pentru şocuri electrice;

   c) substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant

se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

(2) Folosirea, fără drept, la adunări publice, manifestări cultural-sportive, în locuri de distracţie ori agrement sau în mijloace de transport în comun a obiectelor sau substanţelor prevăzute în alin. (1) se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

PUBLICITATE