Incident la o competiție de fotbal din Piatra-Neamț. Arbitru lovit și amenințat de un antrenor. Polițiștii fac cercetări

Competiția de fotbal pentru copii și juniori Gold Cup Piatra-Neamț a avut parte, astăzi, de un incident neplăcut. La finalul meciului cu LPS Neamț – Star Bacău, antrenorul băcăuan l-a lovit și amenințat pe arbitru.

Potrivit surselor noastre, antrenorul și brigada de arbitri au fost duși la Poliție pentru audieri.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„Astăzi, 11 iunie, în jurul orei 15.10, o patrulă din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț a condus la sediul Poliției municipiului Piatra-Neamț, mai multe persoane implicate într-o altercație.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit că, la finalul unei competiții sportive desfășurate pe stadionul din municipiul Piatra-Neamț, unul dintre antrenori, de 36 de ani, din județul Bacău, ar fi lovit și amenințat cu acte de violență un arbitru, în vârstă de 18 ani, din Piatra-Neamț.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și amenințare, în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a produs evenimentul în cauză.” – ne-a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț

Conform organizatorilor, la finalul jocului Star Bacău – LPS Piatra-Neamț, comisia de disciplină a turneului Gold Cup Piatra-Neamț a hotărât excluderea din competiție a echipei STAR BACĂU, concomitent cu pierderea cu 3-0 la masa verde a tuturor meciurilor echipei.

„Organizatorii competiției GOLD CUP Piatra Neamț nu tolerează sub nicio formă comportamentele violente, verbale sau fizice, și le condamnă cu strictețe.

Turneul Gold Cup Piatra-Neamț, ajuns deja la cea de-a 5-a ediție are ca scop promovarea sportului, respectul și spiritul fair-play, valori care ocupă un rol cheie, esențial, în cadrul competițional și viața sportivă.

Ne delimităm de orice comportament nesportiv sau gesturi agresive, care pot pune în pericol integritatea umană. Combatem cu fermitate violența, instigarea la violență și conduitele imorale, care nu fac cinste sportului.

În decursul anilor, la Piatra-Neamț au participat sute de echipe, venite din toate colțurile țării și din străinătate. Ne-am străduit mereu să le punem la dispoziție echipelor participante condiții cât mai bune de joc.

Stadionul Ceahlăul este o bază modernă, cu terenuri foarte bune, iar edițiile precedente au fost un mare prilej de bucurie și mult fotbal spectacol.

Din pasiune pentru fotbal, ne-am dat silința mereu să creăm un ambient competițional optim, ca la final, întreaga muncă a acestor copii minunați să fie răsplătită cu premii, trofee si medalii.

Însă ceea ce s-a întâmplat astăzi pe teren este un eveniment regretabil și ne arătăm indignarea.

Le urăm mult succes tuturor echipelor participante, să domine spiritul fair-play, respectul și valorile morale

Vă așteptăm mâine, pe terenul mare central, unde se vor disputa finalele la toate cele 3 categorii de vârstă înscrise în competiție. Mult succes de asemenea în fazele competiției din această după amiază.” – au transmis organizatorii.

PUBLICITATE