Incendiul din Piatra-Neamț, provocat de jocul copiilor cu focul (FOTO)

Pompierii din Piatra-Neamț au fost solicitați la ora 12:00 pentru a stinge un incendiu într-un apartament de pe strada 1 Decembrie 1918. Pompierii au intervenit rapid, un copil de șapte ani a fost intoxicat cu fum și transportat la spital, iar cauza incendiului a fost jocul copiilor cu focul.

„La ora 12:00 pompierii au fost solicitați să intervină în municipiul Piatra-Neamț pentru stingerea unui incendiu produs într-un apartament dintr-un bloc de locuințe de pe strada 1 Decembrie 1918.

La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț (o autospecială de stingere, o autospecială de stingere cu hidroperforare și o ambulanță SMURD), SVSU Piatra-Neamț și IPJ.

Incendiul s-a manifestat cu flacără deschisă și degajare mare de fum în interiorul unui apartament situat la parterul unui bloc de locuințe P+4.” – a transmis ISU Neamț

Până la sosirea forțelor de intervenție, din interiorul apartamentului s-a autoevacuat un copil de șapte ani.

Acesta a fost preluat de echipajul SMURD pentru îngrijiri medicale, deoarece prezenta intoxicație cu fum. După evaluarea și acordarea asistenței medicale, copilul a fost transportat la UPU Piatra-Neamț.

„Echipa Delgaz Grid a acționat pentru întreruperea alimentării cu energie electrică.
Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars bunurile materiale din interiorul unei camere și din holul apartamentului.

Concomitent cu misiunea de stingere a incendiului s-a constituit o echipă de căutare-salvare pentru identificarea unor persoane care s-ar fi putut afla în interiorul apartamentului. Din fericire în interiorul apartamentului nu se mai aflau alte persoane.

De asemenea s-a acționat cu ajutorul ventilatorului pentru evacuarea fumului din interiorul apartamentului și de pe casa scării.

O mamă cu doi copii au fost evacuați de pompieri dintr-un apartament situat la primul etaj, deoarece apartamentul era inundat cu fum. Femeia de 27 de ani a fost evaluată de echipajul SMURD, ulterior fiind preluată de un echipaj de la SAJ și transportată la UPU Piatra-Neamț.

Jocul copiilor cu focul a fost cauza probabilă de producere a incendiului.” – au mai spus pompierii

PUBLICITATE