Incendiul de la Văratec, provocat de un scurtcircuit la o mașină de cusut (VIDEO)

Un incendiu a izbucnit în această seară la două locuințe ale Mănăstirii Văratec, în comuna Agapia, provocat de un scurtcircuit la o mașină de cusut. ISU Neamț a intervenit rapid, reușind să localizeze și să stingă focul în aproximativ trei ore.

Incidentul a fost anunțat între orele 18:00 și 19:00, la fața locului fiind mobilizați pompierii și voluntarii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Echipajele de pompieri din cadrul Detașamentelor Târgu-Neamț, Piatra-Neamț și Roman au fost desfășurate la fața locului pentru a controla și a lichida incendiul. Au fost folosite trei autospeciale de stingere, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime, precum și o ambulanță SMURD. În plus, membri ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Agapia au participat la eforturile de stingere a incendiului.

Conform declarațiilor oficiale ale ISU Neamț, incendiul a fost localizat în scurt timp de la sosirea echipajelor la fața locului și din fericire, nu au fost raportate victime.

În jurul orei 21:20, incendiu a fost lichidat.

„Cauza probabilă de producere a incendiului este scurtcircuitul electric produs la motorul unei mașini de cusut.” – a transmis ISU Neamț

ACTUALIZARE:

În data de 29.04.2024, la ora 18:04, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă situată în localitatea Văratec din comuna Agapia.
La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț (trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD) și SVSU Agapia.
Ajunși la locul indicat, pompierii au constatat că incendiul se manifesta generalizat la o locuință fiind extins și la o a doua locuință, existând posibilitatea propagării la alte locuințe din vecinătate.
Cele două locuințe sunt așezăminte monahale ce aparțin Mănăstirii Văratec.
Având în vedere faptul că incendiul se manifesta pe o suprafață mare, au fost solicitate în sprijin forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul Piatra-Neamț (o autospecială de stingere și o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime) și Detașamentul Roman (o autospecială de stingere).
Din fericire, la momentul izbucnirii incendiului, în locuință nu era nicio persoană.
Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars cele două locuințe cu suprafața de aproximativ 380 mp și bunurile din interiorul acestora. Intervenția a durat peste 3 ore.
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric produs la motorul unei mașini de cusut.
Pe timpul nopții, un echipaj cu autospecială din cadrul Detașamentului Târgu-Neamț a rămas la locul evenimentului pentru asigurarea zonei.

PUBLICITATE