Incendiul de la SJU Piatra-Neamţ: Un an de la tragedie, „nicio concluzie”

A trecut un an de la cumplitul incendiu de la Spitalul Județean de Urgență (SJU) din Piatra-Neamţ, în urma căruia 10 pacienţi au murit. Zece suspecţi şi Spitalul Judeţean sunt urmăriţi penal de procurori în ancheta care a durat 1 an de zile (vezi articol AICI)

Aseară, la biserica din curtea spitalului din Piatra Neamţ a avut loc o scurtă slujbă de pomenire a celor care şi-au pierdut atunci viaţa, arşi de vii pe patul de spital.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La slujbă a participat şi medicul, Cătălin Denciu. Când a izbucnit incendiul, în încercarea de a-şi salva pacienţii, medicul a intrat în salonul care ardea echipat în combinezon, iar echipamentul a luat foc pe el.

Treptele spitalului au fost luminate de lumânările aprinse, iar oamenii au adus flori, dar şi un baner pe care l-au arborat pe gardul insituţiei.

Incidentul de la Piatra Neamţ a fost primul dintr-un lung şir de tragedii petrecute în spitalele din România în ultimele luni.

Asociaţia „Dăruieşte viaţă” arată că, la un an de la incendi, nu există „nicio concluzie

1 an de la incendiul din Piatra Neamț când Secția de Terapie Intensivă a spitalului județean a ars în totalitate. 10 oameni și-au pierdut viața în acea noapte. Un spital județean a rămas fără inimă și a funcționat doar cu câteva paturi de terapie intensivă improvizate pe alte secții.

Ce s-a întâmplat de atunci până acum? Conform relatărilor media, mii de documente au fost ridicate de la spital. Peste 100 de audieri. 18 expertize medico-legale. 6 expertize genetice. 5 percheziții informatice. Nicio concluzie.” – spun reprezentanții asociației care a construit, în curtea spitalului, în 26 de săptămâni, Secţia ATI modulară

PUBLICITATE
SURSĂobservatornews.ro ; Facebook