Incendiul de la biserica Precista Veche a izbucnit de la o candelă (VIDEO)

O candelă a fost cauza incendiului izbucnit în această seară pe Bulevardul Decebal din municipiul Piatra-Neamț, afectând casa parohială a Bisericii Precista Veche. 

Un incendiu puternic a izbucnit la casa parohială a Bisericii Precista Veche, situată pe Bulevardul Decebal, provocând mobilizarea imediată a echipajelor de pompieri. Alertați la ora 20:01, salvatorii au intervenit cu patru autospeciale de stingere, o ambulanță SMURD și un autoturism de serviciu pentru a face față situației de urgență.

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta cu flacără deschisă și era generalizat la acoperișul construcției, care, deși avea destinația inițială de casă parohială, nu mai era locuită în prezent. De asemenea, flăcările se extinseseră și la o anexă alipită, existând riscul ca incendiul să se propage la un bloc de locuințe învecinat.

Acțiunile pompierilor s-au concentrat pe localizarea și lichidarea incendiului, care a distrus acoperișul construcției pe o suprafață de aproximativ 250 de metri pătrați și o anexă din lemn de 12 metri pătrați. De asemenea, au fost afectate diverse bunuri din interiorul unei camere.

Potrivit ISU Neamț, ancheta preliminară indică faptul că o candelă lăsată nesupravegheată ar putea fi cauza probabilă a acestui incendiu devastator.

„Focul deschis în spații închise (candelă) a fost cauza probabilă de producere a incendiului.” – a transmis ISU Neamț

PUBLICITATE