Incendiu puternic într-o gospodărie din Neamț. O familie întreagă, salvată de un trecător

Trei persoane din localitatea Pângăraţi au fost salvate în noaptea de duminică spre luni (29-30 aprilie) de un trecător, după ce flăcările de la o anexă situată la trei metri de casa în care locuiau ameninţau să aprindă şi casa. După ce a anunțat incendiul prin 112, trecătorul a trezit cele trei persoane aflate în locuință și a încercat, împreună cu proprietarul, să stingă incendiul cu găleți cu apă, până la sosirea pompierilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Conform ISU Neamţ, în jurul orei 02:10, o persoana aflată în trafic pe teritoriul comunei Pângărați a anunțat, prin apel la „112”, un incendiu la o locuință din localitate.

La fața locului s-au deplasat 12 subofițeri cu două autospeciale și o ambulanță SMURD, constatând că ardea violent o anexă locuibilă, temperatura degajată ducând deja la degradarea unor elemente ale fațadei casei cu mansardă (aflată la 3 metri).

Pompierii au stins incendiul, a cărui cauză probabilă de producere este un scurtcircuit produs la o ladă frigorifică.

Au ars: acoperișul anexei, construit din lemn si învelitoare din tablă, pe aproximativ 50 mp., si bunurile din interior. S-au degradat: două geamuri, balconul din lemn, izolația din polistiren si o terasă de aproximativ 6 mp.

La intervenție a participat și SVSU al comunei.

De menționat este faptul că apelantul a trezit cele trei persoane aflate în locuință, după ce a anunțat incendiul prin 112, și a încercat, împreună cu proprietarul, să stingă incendiul cu găleți cu apă, până la sosirea pompierilor.

PUBLICITATE