Incendiu la un spital din țară. Doi pacienţi decedați

Un incendiu a izbucnit în această dimineață la Spitalul de Boli Infecţioase Ploieşti, care este unitate suport COVID.

Primele informații transmise de IGSU au fost că incendiul s-a produs într-un salon de la parterul clădirii, „se manifestă pe o suprafață de aproximativ 20 mp, cu degajări de fum”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

2 persoane au decedat, iar alți 20 de pacienți au fost evacuați.

Pentru gestionarea situației a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

La locul evenimentului au fost mobilizate 6 autospeciale de stingere, 1 descarcerare și 20 ambulanțe SMURD, SAJ și autospeciale pentru transport victime multiple.

„Incendiul este lichidat, s-a manifestat într-un salon de la parterul clădirii, pe o suprafață de aproximativ 20 mp.

S-a început transferul pacienților către Spitalul Județean Prahova.” – a mai transmis IGSU

Din primele informații ale Ministerului Sănătății despre incendiul la secția exterioară de boli infecțioase a Spitalului Județean Ploiești, precizam următoarele: Din primele informații în această secție se aflau internați 20 de pacienți. Sunt 2 victime și 16 persoane care sunt evacuate și transferate către Spitalul Județean Ploiești (15 pacienți și un cadru medical). Este și o victimă care este transferată la Spitalul de Urgență Floreasca și care are arsuri pe o suprafață de sub 50% din suprafața corporală, conform primelor evaluări. Ceilalți pacienți sunt stabili și vor fi evaluați în UPU a Spitalului Județean Ploiești. Ministrul Sănătății, Cseke Attila ține legatura cu Raed Arafat, șeful DSU„, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

O angajată a spitalului, infirmieră în vârstă de 51 de ani, a suferit arsuri pe 40% din corp când a încercat să intervină. Aceasta ar urma să fie transportată la Spitalul Floreasca din Capitală.

„La acest moment din păcate sunt două decese în salonul respectiv. Doi pacienți erau în salonul respectiv. Echipele de intervenție au ajuns în 10 minute, iar în 3 minute a fost lichidat incendiul. Pe lângă mijloacele din Ploiești au fost mobilizate 7 ambulanțe de multiple victime și 7 ambulanțe de prim ajutor din București”, a declarat șeful DSU, Raed Arafat.

Managerul SJU Ploieşti, Bogdan Nica, a spus că întreaga secție unde erau internați bolnavii Covid-19 era nouă, circuitele electrice erau refăcute, iar rampele de oxigen erau refăcute în valul trei de Covid.

PUBLICITATE