Incendiu la Şcoala Gimnazială Băluşeşti, comuna Icuşeşti


Miercuri, 16 martie, la ora 10:13, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu la tabloul electric ataşat de un perete exterior al unui corp de clădire al Şcolii Gimnaziale Băluşeşti, comuna Icuşeşti.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La locul indicat s-au deplasat un ofiţer şi nouă subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD. Până la sosirea pompierilor militari, cei 32 elevi aflaţi în cele două săli ale corpului de clădire s-au evacuat, iar personalul unităţii de învăţământ şi pompierii voluntari au reuşit să oprească extinderea flăcărilor, folosind stingătoare.

Militarii au stins incendiul şi au verificat podul construcţiei şi clasa inundată cu fum, constatând că nu există alte focare.
Au ars: izolaţia cablurilor electrice (aproximativ 10 metri), elementele din plastic ale tabloului electric şi lambriul din mase plastice din streaşina clădirii, pe o suprafaţă de aproximativ 2 mp.
S-au degradat:
lambriul din mase plastice, pe o suprafaţă de aproximativ 10 mp., şi zugrăveala peretelui, pe o suprafaţă de aproximativ 2 mp.
Cauza probabilă a incendiului: scurtcircuit electric produs la un cablu defect.

PUBLICITATE