Incendiu la o moară din Neamț: Zeci de pompieri s-au luptat cu focul mai bine de 6 ore. Vezi cauza

Marți, 05.06.2018, la ora 13:02, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență 112”, despre producerea unui incendiu la o moară de cereale, aparținând unui operator economic, în localitatea Petricani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La locul indicat de apelant s-au deplasat patru echipaje de pompieri militari cu patru autospeciale de stingere cu apă şi spumă, două motopompe transportabile și o autospecială de comandă din cadrul Detașamentului de pompieri Tîrgu Neamț, fiind sprijiniți și de zece voluntari cu o autospecială de stingere din cadrul SVSU Păstrăveni și Petricani.

La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta generalizat la întreaga construcție, fiind solicitate de către comandantul Detașamentului de pompieri Tîrgu Neamț forțe suplimentare de la Detașamentul de pompieri Piatra Neamț. Astfel, la locul evenimentului au fost mobilizate încă trei autospeciale de stingere, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime și grupa operativă condusă de prim adjunctul inspectorului șef – Col. Leonte Cătălin. În total la locul evenimentului au fost mobilizați patru ofițeri, un maistru militar și 28 de subofițeri.

Ca urmare a producerii incendiului, au ars clădirea morii de cereale construită din pereți de beton cu acoperiș din astreală de lemn și învelitoare din tablă pe o suprafață de cca. 400 metri pătrați, bunurile aflate în interior, echipamente din laboratorul de testare, mașini și utilaje electrice, tehnică IT, atelierul mecanic și bunurile aflate în acesta, siloz de făină și materia primă aproximativ 30 de tone, materie finită aproximativ 25 de tone, instalații electrice și de exhaustare. Au fost deteriorate două buncăre de stocare grâu, astereala acoperișului pe o suprafață de cca. 10 metri pătrați și 4 metri pătrați învelitoare azbociment de la clădirea învecinată cu cea în care s-a produs incendiul.

Bunuri salvate: șase buncăre în care erau stocate aproximativ 300 de tone de grâu, clădirea învecinată și un șopron de depozitare materiale.

Operaținile de stingere au durat aproximativ 6.5 ore.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,scurtcircuit la un motor electric care s-a defectat pe timpul exploatării”.

Mai jos, fotografii și două clipuri video de la intervenție:

PUBLICITATE